bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як підготувати та провести ефективне журналістське розслідування
03.09.2009

У четвер, 10 вересня 2009 року, у Луганську за спільної ініціативи Східноукраїнського центру громадських ініціатив (СЦГІ) та кафедри «Журналістики та видавничої справи» Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка відбудеться тренінг «Як підготувати та провести ефективне журналістське розслідування».

Тренінг проводиться з метою посилити спроможність представників місцевих ЗМІ проводити результативні журналістські розслідуваня.

До участі у заході запрошуються спеціалісти у галузі журналістики, місцеві та регіональні журналісти, які мають бажання почати або продовжувати публікації журналістських розслідувань, а також хочуть посилити реагування на їх публікації з боку відповідальних органів влади та правоохоронних органів.

Під час тренінгу будуть висвітлені наступні питання:

  • журналістське розслідування: схема підготовки та проведення;
  • джерела інформації для журналістського розслідування;
  • обмеження права на доступ до інформації (законодавчі гарантії діяльності журналіста);
  • ефективна взаємодія з правоохоронними органами: скарги та судові позови.

Тренінг будуть проводити начальник юридичного відділу Луганської обласної держадміністрації Вадим Лазніков, експерт з юридичних питань СЦГІ Богдан Бондаренко, незалежний журналіст, викладач Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Олег Перетяка.

Участь у тренінгу безкоштовна. Учасники забезпечуються роздатковими матеріалами.

Журналістам регіональних газет Луганської області відшкодовується проїзд до обласного центру та у зворотньому напрямку за умови надання проїзних документів.

Тривалість тренінгу з 10:00 до 16:00.

Для участі у тренінгу необхідно заповнити анкету, що у вкладеному файлі, та надіслати її до 17 години 7 вересня 2009 року на адресу [email protected] .

Про результати відбору та місце проведення заходу буде повідомлено додатково за телефоном.

Контактна особа: Віктор Шеніхов, тел. (0642) 491374.

Довідково

Тренінг проводиться СЦГІ в рамках проекту «Зміцнюючи медіа-контроль на Луганщині» за підтримки МФ «Відродження». Метою проекту є підтримка та стимулювання проведення результативних журналістських розслідувань на Луганщині шляхом надання юридичної, методичної та інформаційної допомоги журналістам та привернення суспільної уваги до широкого кола питань результативності журналістських розслідувань.

Детальніше про проект можна дізнатися тут.

Контакти

  • Віктор Шеніхов
  • (0642) 491374

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.