bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Бізнес-планування для енергетичного кооперативу» (Київ)
29.04.2017

Greencubator, у співпраці з Представництвом фонду Генріха Бьойля в Україні, організовує тренінг «Бізнес-планування для енергетичного кооперативу», що відбудеться 20-21 травня 2017 р. у м. Київ.

Самоорганізовані групи та горизонтальні зв’язки відіграють все помітнішу роль у сучасному суспільстві. Цей процес не залишає осторонь і енергетику — все більше громад та самоорганізованих груп у розвинутих країнах стають співвласниками своєї енергетичної інфраструктури, створюючи енергетичні кооперативи, мікромережі, та формуючи інклюзивні енергетичні ринки.

Натхнені такими прикладами громади в Україні почали створювати перші енергетичні кооперативи. Попри недосконалість українського законодавства уже сьогодні ці громадяни мають змогу забезпечувати власні енергетичні потреби за рахунок самоорганізації, не очікуючи на державу, бюрократів, реформи у Києві чи добру волю монополістів.

Однак для того, щоб натхнення перетворилось у реальні й стійкі проекти із привабливими економічними показниками, потрібні знання та досвід. Знання того, як працює українське законодавство, які особливості енергетичних технологій слід враховувати, і скільки будуть коштувати ті чи інші рішення. Саме для цього Greencubator організовує тренінг з бізнес-планування для груп, що хочуть організувати свій енергетичний кооператив.

Під час тренінгу учасники матимуть можливість:

  • Ознайомитись із досвідом роботи енергетичних кооперативів у ЄС та США

  • Дізнатись про українські реалії та можливості для створення енергетичних кооперативів та перші українські приклади створення енергетичних кооперативів

  • Здійснити бізнес-планування реального енергетичного кооперативу в українських умовах

Ми навмисне концентруємось на практичності та застосовності знань, котрі ми даємо учасникам нашого тренінгу. Саме тому ще до його початку відібрані учасники отримають навчальні матеріали (навчальні відео та тексти), що дозволять їм ознайомитись із основою енергетичної кооперації. Це дозволить сконцентруватись на розрахунку реалістичних бізнес-планів для енергетичних кооперативів.

Організаційні деталі

  • До участі запрошуються зацікавлені представники місцевих громад та самоорганізованих груп, громадські активісти, представники органів місцевого самоврядування, старости, голови ОСН

  • Для участі в семінарі необхідно зареєструватися. Форма попередньої реєстрації на семінар: https://goo.gl/forms/LEIlxRTYhmVl4MIg1

  • Команда Greencubator відбирає учасників. Перевага надається тим, хто справді планує створити енергокооператив

  • Відібраним учасникам забезпечується проживання і харчування

  • Зареєстрованим учасникам, що не були відібрані будуть надані навчальні матеріали та відео із тренінгу

За додатковою інформацією звертайтеся на електронну аресу:  [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.