bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вебінар «Сервіси на основі транспортних даних — від пошуку до реалізації»
05.09.2016

Громадська мережа ОПОРА та TechSoup у рамках проекту «Дані міст/Apps4Cities»  запрошує на безкоштовний вебінар на тему відкритих транспортних даних із польським експертом Марчином Доманським.

Польський досвід у питанні відкритих даних, в тому числі транспортних, - один із найпоказовіших у Східній Європі. Про це і піде мова під час під час вебінару “Сервіси на основі даних громадського транспорту - від пошуку джерел даних до реалізаці”, що відбудеться 9 вересня.

Усі охочі зможуть більше дізнатися про роботу із транспортними даними у наших сусідів та загалом. Зокрема, на вебінарі обговорюватимуться наступні питання:

  • Типи даних, які використовуються в транспортних додатках (розклади, карти, статистика);
  • Стандартизація форматів даних. Створення універсальних програм;
  • Як отримати дані? Державні джерела, співпраця з приватними компаніями;
  • Конкретні приклади із практики  спікера "Jak Nie dojadę" (проект, заснований на приватній платформі jakdojade.pl) та "Popugraf" (карти, які полегшують створення нових транспортних ліній і зупинок, на основі карт щільності населення Євростату).
  • Q & A сесія.

Спікер: Марчин Доманський, інженер електрозв'язку у великій корпорації. Громадський транспорт — його найбільше хобі. “Я залучаю усі мої навички, щоб зробити громадський транспорт більш надійним і популярним, використовуючи різні методи (наприклад, "Ćwicz г Pendolino" — спільнота, що виступає за модернізацію залізниці) для розробки програмного забезпечення і аналізу даних”, — зазначає Марцін.

Мова: польська з перекладом на українську.

Час вебінару: 9 вересня, 19.00-20.30. Участь безкоштовна.

Мета вебінару - залучити громадське суспільство, громадські організації, активістів, ІТ-середовище, чиновників, журналістів та інших зацікавлених осіб у роботі з відкритими даними. За допомогою таких даних спільнота може створювати нові ініціативи, що будуть корисні жителям та гостям міст.

Для участі просимо реєструватися за посиланням. У формі реєстрації всі охочі можуть залишати свої запитання до експерта, на які він відповість під час вебінару. Також ставити питання можна буде і під час самого вебінару.

За годину до старту вебінару на електронні скриньки усіх зареєстрованих учасників буде направлено посилання на трансляцію.

Про проект “Дані міст” та конкурс сервісів Apps4Cities Challenge

Всеукраїнський проект “Дані міст/Apps4Cities” реалізовує Громадянська мережа ОПОРА та TechSoup Europe за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED). Місія проекту - відкритість та легкість доступу до міських даних, що дозволять зробити місто ближчим до його жителів.

У рамках проекту відбувається Apps4Cities Challenge —  конкурс міських сервісів на основі відкритих даних, обрання проекту-переможця, а також його подальша інкубація та розвиток. Прийом заявок триватиме до 18 вересня 2016 року.  Відбиратимуть ідеї-переможці професійне журі, а також шляхом інтернет-голосування. На переможців очікує грошова винагорода для реалізації ідей.

Більше інформації про проект та конкурс Apps4Cities Challenge читайте на йогоофіційному сайті та сторінках у соціальних мережах Facebook www.facebook.com/danimistua/ та Twitter twitter.com/danimist_ua

Контактна особа: Оксана Купер, менеджер з комунікацій проекту "Дані міст/Apps4Cities" Громадянської мережі ОПОРА, [email protected] 

Контакти

  • Громадська мережа ОПОРА та TechSoup
  • Оксана Купер менеджер з комунікацій проекту “Дані міст/Apps4Cities”
  • [email protected]
  • https://danimist.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.