bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум НДО в Україні запрошує на курс навчання тренерів «Сфера» (Київ)
26.07.2016

Форум НДО в Україні, який є коорднаційним центром проекту «Сфера» в Україні запрошує на курс навчання тренерів, що відбудеться 3-7 жовтня (п’ять повних днів) у Києві та буде проведено англійською мовою.  Проїзд та проживання учасникам покриває Форум НДО в Україні.

Курс розроблено для підготовки фахівців, які через обмін досвідом та практикою сприятимуть вивченню методів практичного застосування посібника проекту «Сфера» (під назвою: «Гуманітарна Хартія та мінімальні стандарти реагування на стихійні лиха») як інструменту, що застосовується для покращення якості та підзвітності гуманітарної діяльності.

Даний курс спрямований на тих, хто навчає або організовує тренінги у гуманітарному секторі. Перевага надається людям, що відповідають за проведення тренінгів/навчання. Особлива увага також надається тим, хто матиме змогу  у подальшому розповсюдити інформацію про «Гуманітарну Хартію та мінімальні стандарти».

Курс розроблено для підготовки фахівців, які через обмін досвідом та практикою сприятимуть вивченню методів практичного застосування посібника проекту «Сфера» (під назвою: «Гуманітарна Хартія та мінімальні стандарти реагування на стихійні лиха») як інструменту, що застосовується для покращення якості та підзвітності гуманітарної діяльності.

По закінченню курсу ви:

  • Навчитесь застосовувати посібник для ліквідації наслідків стихійних лих та збройних конфліктів
  • Зможете описати структуру та зміст посібника «Сфера»
  • Дізнаєтесь про зв’язки між Гуманітарною Хартією та гуманітарною діяльністю
  • Зможете визначити принципи навчання дорослих, застосовувати їх під час планування та координації тренінгів за проектом «Сфера»
  • Навчитесь планувати зміст, визначати мету та завдання навчальних семінарів проекту «Сфера»
  • Отримаєте змогу продемонструвати ряд професійних та організаційних навичок
  • Зможете підготуватися до проведення тренінгів за проектом «Сфера» для працівників вашої організації та НДО в цілому
  • Зможете розробити засоби та методи для визначення потреб у тренінгу та його оцінки.

Метою цього курсу НЕ Є детальне вивчення змісту проекту «Сфера» чи його посібника, оскільки очікується, що учасники уже матимуть достатні знання та/або практичний досвід у проекті «Сфера» до початку курсу.

Ми сприяємо ефективному навчанню та дотриманню методів, розроблених учасниками. Кожен учасник проведе дві сесії навчання: одну коротку практичну сессію, та другу більш тривалу практичну сесію у команді з іншими тренерами. Впродовж курсу виділятиметься певний час на підготовку до сесії. Задля розвитку особистих професійних та організаційних навичок у сприятливому середовищі буде застосовано відеозйомку із подальшим обговоренням та конструктивними відгуками.

Курс включатиме різні методи навчання, такі як ведення дискусій, обмін ідеями, вікторини, тематичні дослідження, індивідуальне навчання, рольові ігри, вільний час для роздумів, запрошення спікерів, спільну роботу та безліч практичних завдань. Перед проходженням курсу буде надано практичне завдання.

Программа:

  • Зміст сесій проекту «Сфера», розроблений командою навчального центру
  • Навчальні сесії із активним залученням учасників, що включають тренінгові модулі проекту «Сфера» та технічні розділи посібника проекту «Сфера»
  • Принципи та методи навчання дорослих, професійні та організаційні навички, визначення потреб у тренінгу та практичні поради, щодо проведення тренінгового заходу.

Процес відбору учасників:

Ми прагнемо створити різносторонню групу учасників, зберігти баланс між чоловіками та жінками, а також їх територіальним походженням. Процес відбору буде здійснено за низкою критеріїв:

  • Профіль кандидата, має бути заповнений через онлайн-форму та відповідати нижчезазначеним вимогам
  • Можливість організації, яку представлятиме кандидат, в подальшому використовувати та поширювати інформацію про проект «Сфера»
  • Чіткий план подальшого проведення тренінгової/навчальної діяльності проекту «Сфера», що має бути реалізований протягом наступних 6-12 місяців після завершення курсу
  • Підтримка кандидата з боку керівника чи директора організації: за наявності листа підтримки, у якому пояснюється яким чином організація надаватиме підтримку кандидату у подальшому застосуванні знань, здобутих під час курсу.

Крім того, відібрані учасники повинні мати:

  • Досвід регулярного проведення тренінгів в рамках своєї діяльності, сильні комунікаційні та презентаційні навички, сильні професійні та організаційні навички
  • Досвід безпосередньої діяльності в гуманітарних проектах для ліквідації наслідків стихійних лих чи озброєних конфліктів
  • Знання проекту «Сфера» та його посібника, та/чи практичний досвід його застосування при наданні гуманітарної допомоги
  • Відмінне володіння мовою, якою проводитиметься курс, знання англійськоїобов’язкове, знання інших мов вітається.

Будь ласка, зверніть увагу на те, що з огляду на обмежену кількість місць, конкурс, передбачає участь одного кандидата від організації.  Проте можливі винятки: в залежності від кількості кандидатів, що відповідають критеріям для участі.

Форум НДО залишає за собою право,обирати учасників курсу серед кандидатів на свій розсуд та не гарантує участі у тренінгу.

Реєстрація: будь ласка, заповніть реєстраційну онлайн-форму

Кінцевий термін подачі заявок: 15 серпня 2016 р

Усі учасниики будуть повідомлені про рішення до: 22 серпня 2016 року

При виникненні запитань звертайтесь до [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.