bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Весняна школа для культурних менеджерів і журналістів у Харкові
08.04.2016

Як перейти від пафосної риторики в медіа до критичного аналізу, як зробити замовчувані теми видимими і що для цього може зробити культурна журналістика?

Як працювати з історією і пам’яттю? Що пам’ятають міста і чому минуле – це спільний ресурс? На ці та багато інших питань шукатимуть відповіді учасники освітнього проекту “Від першої особи: Пам’ять. Голос. Діалог” (http://bit.ly/1SiJmDp), що реалізовується CSM / Фундацією Центр Сучасного Мистецтва та онлайн-журналом про сучасну культуру Korydor www.korydor.in.ua/ua/

Проект має два напрямки – весняна школа культурних практик “Пам’ять” та школа культурної журналістики “Голос”, і відбудеться в Харкові з 10 по 15 травня.

Open call на участь в обох весняних школах триває до 15 квітня 2016. Участь у проекті - безкоштовна. Організатори забезпечують проживання, харчування і проїзд до Харкова. 

Весняна школа культурної журналістики “Від першої особи: Голос” – це курс для журналістів, блогерів, авторів та редакторів, які працюють із темами культури й розглядають культуру як дієвий чинник політичних змін. У полі інтересів європейських культур (і української зокрема) нині особливо гостро й виразно звучать питання прав людини, виключених спільнот, (само)цензури. Для професійної журналістської спільноти важливо аналізувати, як із цими темами працює сучасне документальне кіно, література, візуальне мистецтво, театр. До участі запрошують журналістів і редакторів із різних міст України, які мають щонайменше 2-3 роки досвіду роботи, працюють у друкованих та інтернет-виданнях, незалежних журналістських проектах чи займаються радіомовленням. Подати заявку на участь можна за лінком.

Весняна школа культурних практик “Від першої особи: Пам’ять” – освітньо-практична програма для кураторів та менеджерів, які представляють культурні організації чи ініціативи з різних регіонів України та хочуть формувати дискусію довкола складних питань минулого і використовувати учасницький підхід у своїх проектах. У фокусі школи – взаємодія потенціалу публічної історії та можливостей культурних і мистецьких проектів. Спираючись на студії пам’яті, усну історію, актуальні стратегії вивчення спадщини та меморалізації минулого, організатори запрошують разом шукати способи говорити на нові теми і залучати нові спільноти до учасницьких, діалогічних і критичних культурних проектів. Заявку на участь можна запровнити за лінком.

CSM підтримає найцікавіші ідеї, які виникнуть в результаті школи культурних практик та надасть менторську й фінансову підтримку обраним проектам. А найкращі тексти учасників журналістського курсу будуть опубліковані в онлайн-журналі Korydor та партнерських виданнях. Також у Харкові відбудеться цикл відкритих лекцій “Діалог” для всіх зацікавлених мешканців міста.  

Аплікаційні форми на участь у проекті можна заповнити до 18:00 15 квітня 2016, результути конкурсу будуть оголошені 20 квітня 2016.

Із питаннями звертайтеся за тел. 044 501 94 61 або [email protected]

Докладнішу інформацію про проект можна знайти за лінками:

Про школу культурної журналістики -http://bit.ly/1ZQ5jji ; також сторінка на ФБ - http://bit.ly/1SiKHtY

Про школу культурних практик - http://bit.ly/1MZaWUT також сторінка на ФБ - http://bit.ly/1WhdJAf

Про весь проект - http://bit.ly/1SiJmDp

Проект здійснюється CSM / Фундацією Центр Сучасного Мистецтва та онлайн-журналом про сучасну культуру Korydor за підтримки National Endowment for Democracy (NED). Партнер школи “Пам’ять” - Culture.pl.

Контакти

  • CSM / Фундація Центр Сучасного Мистецтва
  • [email protected]
  • 044 501 94 61
  • csmart.org.ua/

Коментарі

Вікторія Талашкевич   2923 дні тому   #  

Круто! Розсилка з цією новиною прийшла на пошту 16-го квітня, а дедлайн був 15-го квітня. Це просто знущання

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2922 дні тому   #  

Доброго дня! Перепрошуємо за незручності. Помилка зумовлена тимчасовими технічними негараздами, над виправленнями яких вже працюють. Дякуємо, що користуєтесь порталом ГУРТ.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.