bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальний візит до Польщі для журналістів та блогерів
29.03.2016

Центр АХАЛАР (Чернігів) разом з колегами з Гельсінського Фонду з Прав Людини (Варшава), ТРК Черноморська та Крим SOS (Київ)  запрошують до участі у навчальному візиті активних блогерів та журналістів з регіональних медіа, які пишуть про актуальні соціально-політичні теми, особливо зацікавлені тематикою Криму та реформуванням України.

Це вже другий візит в рамках цього проекту. Перший відбувся в липні 2015 року - http://ahalar.org/news/519

Метою візиту є отримання журналістами знання в області польського досвіду політичної трансформації, а також функціонування релігійних/етнічних меншин на локальному рівні.

Візит буде мати вплив на зникнення інформаційної пустки в суспільстві тому,  що з’явиться більш компетентно підготовлена інформація на тему проведення реформ  в Україні,  розпочнеться  дискусія стосовно ролі та значення Криму для України та посилиться взаєморозуміння між мешканцями Криму та материкової частини України. 

Кого ми шукаємо? 

Проект передбачає участь 14  активних журналістів з локальних газет, телебачення, радіо і веб-сайтів. 

Умови конкурсу:
 
Заповнення он-лайн заявки на участь за посиланням анкета учасника
 
Важливо: 
  • Надати контакти (телефон та email) двох осіб, які могли б Вас рекомендувати.
  • Варто в заявці навести приклади своїх статей/матеріалів та вказати, наприклад, тираж газети, кількість відвідувань сайту або блогу, бо пріоритетним критерієм буде попередня робота журналіста.  
  • Учасники навчального візиту будуть відібрані в рамках відкритого конкурсу на підставі поданої заявки учасника та співбесіди в Skype.  
Програма візиту буде охоплювати наступне:  
  • ознайомлення учасників з польським досвідом в сфері самоуправління (на прикладі децентралізації – більша автономія для локальних громад), функціонування релігійних/етнічних меншин на локальному рівні, 
  • презентація учасникам візиту польського досвіду в реформуванні інших державних галузей (правосуддя, силові структури та інше). 
Планується, що учасники навчального візиту будуть в подальшому запрошуватися як коментатори/експерти для участі в програмах ТРК Черноморська, також будуть мати можливість публікувати свої матеріали на сайтах ТРК Черноморська, KrymSOS та Karty97.

Місце проведення: Варшава, Велюнь (Польща). 

Дати проведення: 15-22 травня 2016 року.

Учасники забезпечуються проживанням та харчуванням під час навчального візиту, а також їм відшкодовуються витрати за проїзд (автобус, поїзд - в разі наявності білетів).

Дедлайн подачі анкети: 10 квітня 2016 року.

Результати конкурсу будуть оголошені  до 15 квітня 2016 року. 

Заявнику обов’язково треба мати діючий закордонний паспорт. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.