bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Майстер-клас «Доступ до публічної інформації для урбан-активістів» (Київ)
22.03.2016

Закон «Про доступ до публічної інформації» дозволяє кожному  шляхом подання інформаційного запиту у будь-якій зручній формі, без обґрунтування причини,  з мінімальними реквізитами, безкоштовно,  протягом лише 5 днів отримати будь-яку інформацію про діяльність органів влади, дізнатись хто та як використовує бюджетні кошти та розкрити статки чиновників та їх джерела.

Ярослав Муравйов, громадський активіст «Доступу до правди» (https://dostup.pravda.com.ua/) та юрист Інституту Медіа Права (http://medialaw.org.ua/) Віта Володовська навчать як працювати з Законом «Про доступ до публічної інформації» та розкажуть про те, як відправити інформаційний запит за допомогою сайту «Доступ до правди».

Під час заходу ви дізнаєтесь:в чому різниця між запитом на публічну інформацію та зверненням,

  • як краще оформити запит на публічну інформацію,
  • що роботи, якщо вам не надали необхідні дані.

Захід відбудеться 23 березня  у Vozdvyzhenka Art House за адресою:  вул. Воздвиженська, 32.

Початок о 19:00.

Майстер-клас є частиною комунікаційної платформи «Громада, влада та архітектурна спадщина Києва», частиною якої є також соціально-мистецький проект «Стратиграфія» (https://www.facebook.com/events/1686962194919523/).

Сайт «Доступ до правди» був створений у березні 2014 року як інструмент для журналістів та громадських активістів для отримання публічної інформації на базі платформи Alaveteli. Сайт являє собою частину мережі подібних ресурсів по всьому світі та є  зручним сервісом для відправлення інформаційних запитів в органи влади та місцевого самоврядування і автоматичного отримання відповідей, а відтак – для ефективного контролю громадян за діями влади. За час свого існування портал перетворився на найбільшу в Україні базу відритих даних –  більше 9900 запитів було надіслано за допомогою сайту у 2016 році –  та містить найширший перелік розпорядників публічної інформації – 973.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.