bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг з оцінки волонтерських проектів
02.07.2009

Анна, Дебора, Козіма та Ханна приїхали в Україну по проекту організації Німецько-російський обмін працювати у соціальних неприбуткових організаціях у містах Суми, Черкаси, Слов’янськ та Макіївка. Вони вже мають деякий досвід роботи у ГО – Анна Унгру є волонтером у Черкаській організації РНГО «Соціальне Партнерство». Вона працює в організації вже 3 місяці, веде курси німецької та англійської мов, приймає участь у заходах Центру.

Дебора Кунце працює у Сумському Центрі Соціального Партнерства і займається різноманітною діяльністю: проводить Клуб німецької мови, допомагає реалізовувати соціальні проекти у місті. Ханна Рюс приїхала до організації «Мартін-клуб», Макіївка у березні та є незамінним помічником у дитячому селищі – тимчасовому притулку для дітей вулиці. Козіма Луст вже 2 місяці займається з дітьми у дитячому притулку у м.Слов’янськ.

Дівчата мали достатньо часу для адаптації у суспільство, вивчення мови, у більшості з них проект перетнув середину, вони мають друзів українців але вони не були знайомі одна з одною. Під час тренінгу це виявилося дуже важливою темою для них. Вони, як і всі ми, потребують підтримки та шукають однодумців, які могли б зрозуміти їх хвилювання, бажання та очікування.

Під час тренінгу волонтери зустріли «рідні душі» та завдяки теплій непримушеній атмосфері змогли поділитися своїми враженнями, розказати, що їм подобається та цікавить, а що навпаки засмучує. Дівчата бачать більше корисного та гарного у своїх проектах аніж недоліків.

 

Але вони все таки є, і нам – організаціям які приймають та направляють волонтерів треба докласти зусиль, щоб цих недоліків було менше й менше, а волонтери із Німеччини та інших куточків світу мали велике бажання їхати на Україну та робити таку важливу справу – допомагати людям!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.