bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

УКУ шукає учасників Школи документального серіалу
26.01.2016

Школа журналістики Українського католицького університету оголошує набір на навчальну програму з документалістики – Відеоакадемію документального серіалу DOCemotion, що відбудеться у квітні-травні 2016 року. Учасники проекту навчатимуться мистецтва документалістики у фахівців із України, Британії, Польщі та Данії, а потім вирушать знімати документальний серіал «Декомунізація.UA». Відеоакадемія організована за підтримки проекту mymedia.org.ua. Автори найкращих робіт отримають можливість поїхати на стажування в одну з кавказьких країн. 

Для участі у Відеоакадемії на електронну адресу [email protected]a потрібно вислати:

  • розширену самопрезентацію (крім резюме, обов’язково вкажіть декілька відеоробіт та їхніх авторів, які для вас є орієнтиром чи прикладом у документалістиці)
  • посилання на власні відео- та фотороботи (стисло проаналізуйте їхні переваги та недоліки; якщо робота колективна, зазначте свою роль у її створенні)
  • синопсис однієї серії  (до 4 000 знаків), в якому слід детально викласти пріоритетну ідею та ключові епізоди її втілення; запропонувати ситуації, в яких розкриваються головні герої; подати основні сюжетні повороти, протиріччя, способи побудови конфлікту; визначити зав’язку і кульмінацію серії (драматичну побудову); запропонувати локації знімання.

Заявки приймаються до 20 лютого 2016 року. Списки учасників проекту будуть опубліковані на сайті Школи журналістики УКУ (journalism.ucu.edu.ua) та фейсбук-сторінці магістерської програми з журналістики (www.facebook.com/journalistyka) до кінця лютого 2016 року.

Заявки можуть подавати студенти 4-5 курсів будь-яких спеціальностей(із досвідом знімання відео і навиками монтажу) та молоді документалісти/відеографи із усієї України, що цікавляться документалістикою і комфортно почуваються в колективі. Автори 25 найпереконливіших заявок будуть відібрані організаторами для участі в проекті.

Ми оплатимо учасникам проїзд, харчування та проживання у Львові під час навчальних майстер-класів (20-23 квітня), а також відрядження на локацію (16-18 травня), де вони зніматимуть матеріал для пенталогії Декомунізація.UA.

Майстер-класи та тренінги для учасників Відеоакадемії проводитимуть Сергій Буковський, Ярослав Пілунський, Дорота Новаковська (Польща), Ніл Кемерон (Велика Британія) та інші фахові документалісти.

Готуватись і працювати над документальним серіалом командам допоможуть досвідчені телевізійники Майкл Андерсен, Акім Галімов, Богдан Кутєпов, Андрій Приймаченко та Марія Малевська.

Що чекає на учасників:

  • покрокова робота над ідеями;
  • постійний контакт з тренером;
  • багато практики і корисної теорії;
  • створення власного документального продукту.

Формат: 5 + 5 (5 груп по 5 учасників, кожна з яких працює над однією серією документального серіалу тривалістю 10-12 хвилин).

Завдання: за принципом «універсального документаліста» спробувати себе в межах знімальної групи як сценарист – режисер – оператор – монтажер – продюсер.

Результат: п’ятисерійний документальний фільм.

Бонус: Автори робіт, які організатори та тренери визнають найкращими, вирушать на стажування до однієї з кавказьких країн. Подробиць поки що не розкриваємо, але буде цікаво :)

Важливо! Для участі у воркшопах під час навчальних майстер-класів у Львові потрібно мати власне відеообладнання – камеру або фотоапарат із режимом відео, телефон з можливістю знімання відео у високій якості, а також персональний комп’ютер. 

Контакти

  • Школа журналістики УКУ
  • [email protected]
  • www.facebook.com/journalistyka
  •  journalism.ucu.edu.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.