bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар «Боротьба з ксенофобією та мовою ворожнечі; розвиток толерантності та її ефективність»
19.01.2016

Європейський центр з питань меншин розпочинає прийом заявок на дводенний освітній семінар «Боротьба з ксенофобією та мовою ворожнечі; розвиток толерантності та її ефективність», який пройде у м. Київ 8 та 9 лютого, 2016 року.

До участі запрошуються представники організацій етнонаціональних спільнот, науковці, державні службовці, громадські активісти, представники організацій, які опікуються правами окремих груп осіб, журналісти, які працюють із темою ксенофобії та мови ворожнечі а також інші зацікавлені особи.

Семінар організовується та проводиться Європейським центром з питань меншин у партнерстві з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Міністерством культури України в рамках Програми Східного Партнерства ЕЦВМ «Національні меншини та етно-політичні питання: Білорусь - Молдова - Україна».

Тематику семінару присвячено питанням боротьби з ксенофобії та мови ворожнечі, включаючи питання толерантності. Під час проведення семінару до обговорення плануються наступні теми:

  • Дії держави проти мови ворожнечі та злочинів на ґрунті ненависті: Європейські моделі;
  • Внесок громадянського суспільства у боротьбу проти ксенофобії;
  • Розвиток толерантності та міжкультурного діалогу: можливі підходи.

Тренери та експерти заходу:

  • Ральф дю Лонг United for Intercultural Action (Амстердам, Нідерланды), досвідчений європейський консультант з питань расизму, дискримінації та крайніх правих політичних рухів
  • Проф. Рафаль Панковскі Collegium Civitas (Варшава, Польща), політолог, соціолог

На семінарі буде забезпечено синхронний переклад українська/російська/англійська мови.

Відбір учасників здійснюється на конкурсній основі. Бажаючих прийняти участь у семінарі просимо до 05 лютого 2016 року заповнити аплікаційну форму за посиланням http://goo.gl/forms/c3fxZpWpAv

Про результати відбору та про організаційні деталі семінару відібрані учасники будуть повідомлені по закінченню терміну подачі анкет, але не пізніше 07 лютого.

Пріоритет при відборі учасників буде наданий представникам/представницям організацій, які працюють з етнонаціональними спільнотами України, опікуються питаннями толерантності, боротьби з ксенофобією  та мовою ворожнечі.

Участь у тренінгу є безкоштовною. Учасники та учасниці заходу забезпечуються харчуванням та роздатковими матеріалами. Іногороднім учасникам відшкодовуються транспортні витрати учасників (у межах вартості квитка на потяг (плацкарт/купе) або автобус від місця проживання до Києва).

Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/1673349342922068/

Контакти

  • Координатор Проектів Програми Східного Партнерства ЕЦПМ у м. Київ
  • Наталія Мекахаль, 0630657977
  • [email protected]
  • Керівник проекту Др. Ганна Василевич
  • [email protected]
  • https://www.facebook.com/events/1673349342922068/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.