bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Європейський центр з питань меншин розпочинає нову серію освітніх семінарів в Україні
25.01.2016

У 2016 році, саме з України, Європейський центр із питань меншин розпочне свою просвітницьку роботу новим циклом семінарів у рамках Програми Східного партнерства “Національні меншини та етно-політичні питання: Білорусь – Молдова – Україна”.

Традиційно низка семінарів складається з основного семінару у столиці однієї з країн-учасниць та двох регіональних семінарів, які проводяться в обласних та районних центрах.

Так, 8-9 лютого Київ буде приймати основний дводенний семінар на тему «Боротьба з ксенофобією та мовою ворожнечі; розвиток толерантності та її ефективність», 11 лютого Програму вітає Днепропетровськ, а 15 лютого естафету переймає Одеса.

До участі у семінарах запрошуються представники державних органів та співробітники інших офіційних структур, які опікуються питаннями етнічної політики та забезпеченням прав людини, представники етно-культурних та правозахисних організацій громадянського суспільства, включаючи академічних експертів та журналістів.

Тематику перших українських семінарів присвячено питанням боротьби з ксенофобією та мови ворожнечі, включаючи питання толерантності. Під час проведення семінару до обговорення плануються наступні теми:

  • Дії держави проти мови ворожнечі та злочинів на ґрунті ненависті: Європейські моделі;
  • Внесок громадянського суспільства у боротьбу проти ксенофобії;
  • Розвиток толерантності та міжкультурного діалогу: можливі підходи.
  • Протидія агресивним проявам ксенофобії у Європі – законодавчі рамки.

До участі у Програмі у якості лекторів, запрошено відомих європейських експертів у сфері протидії ксенофобії, а саме:

  • пана Ральфа дю Лонга, United for Intercultural Action (Амстердам, Нідерланды)
  • проф. Рафаля Панковскі, Collegium Civitas (Варшава, Польща) та
  • пана Олександра Верховського, Директор інформаційно-аналітичного центру «Сова»

Нагадуємо, що метою Програми є обговорення європейського досвіду захисту етнічних меншин та забезпечення рівності за етнічною ознакою, налагодження співпраці між органами державної влади, представниками громадянського суспільства та академічними колами в Білорусі, Молдові та Україні з метою обміну найбільш результативними практиками застосування національного антидискримінаційного законодавства і забезпечення участі національних меншин у громадському житті через консультативні механізми в конкретних умовах країн Східного партнерства, пошук найбільш оптимальних шляхів адаптації європейських стандартів до конкретних умов країн Східного партнерства.

Цикли семінарів підпорядковуються двом основним темам: «Рівність (у тому числі захист від дискримінації) за етнічною ознакою» та «Участь меншин у суспільному житті, включаючи взаємодію з державними органами в різних формах».

У ході семінарів планується обговорити можливості застосування різних механізмів, що забезпечують участь національних меншин в житті суспільства та їх конструктивну взаємодію з органами державної влади та місцевого самоврядування, а також отримані в трьох країнах результати.

Подія у Facebook https://www.facebook.com/events/1673349342922068/

Для реєстрації на семінари необхідно пройти попередню реєстрацію за наступними посиланнями:

Київ, 8-9 лютого

Дніпропетровськ, 11 лютого 

Одесса, 15 лютого

У разі виникнення запитань щодо реалізації Проекту, просимо звертатись до менеджеру проекту Ганни Василевич [email protected]  або до київського координатора Проекту Наталії Мекахаль [email protected]

Контакти

  • Наталія Мекахаль
  • Київський координатор проекту
  • [email protected]
  • 050 527 41 41

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.