bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Влада vs ВПО» щодо журналістських стандартів та створення соціального іміджу переселенців
18.08.2015

2-4 вересня 2015 в м. Маріуполь відбудеться тренінг для журналістів та блогерів «Влада vs ВПО: чому важливо дотримуватися журналістських стандартів при створенні соціального іміджу переселенців».

На сьогодні у регіональних і національних ЗМІ сформувався певний стиль висвітлення проблематики ВПО. В журналістських матеріалах переселенці здебільшого представлені як невдахи по життю, що існують за рахунок волонтерської і державної допомоги. Поодинокі історії успіху губляться в загальному негативному інформаційному фоні. Підливає масла в огонь і влада, бо з вуст чиновників усіх рівнів постійно звучать стигматизуючі вислови, що поглиблюють соціальну напругу та відокремлюють ВПО від громади, що заважає соціальній адаптації переселенців.

Донецька громадська організація «Альянс» продовжує цикл заходів присвячених висвітленню теми  вимушено переміщених осіб зі Сходу України та запрошує на тренінг «Влада vs ВПО: чому важливо дотримуватися журналістських стандартів при створенні соціального іміджу переселенців», який є другим з циклу заходів, запланованих в рамках проекту «Інформаційно - просвітницька кампанія захисту прав внутрішніх переселенців зі Сходу України» за підтримки Генерального консульства Федеративної республіки Німеччини в м. Донецьк, розташованого у м. Дніпропетровськ.

Питання, що будуть розв’язані під час тренінгу:

  • Журналістські стандарти як жанрова складова: чи можливо дотримуватися професійних норм при створенні матеріалів в інформаційних жанрах.
  • Актуалізація журналістських стандартів. Визначення основних критеріїв створення неупереджених об’єктивних матеріалів, що відповідають нормам людської і професійної етики.
  • Аналіз поточної ситуації в медіапросторі. Приклади порушення журналістських стандартів при висвітленні тематики ВПО.
  • Джерела та  чинники стигматизації ВПО.
  • Мистецтво інтерв’ю – як підготуватися до бесіди та «розговорити» співрозмовника:
    • Чиновники vs журналісти: чи можливо побудити посадовця розмовляти «людською» мовою та надавати актуальну інформацію.
    • Журналісти та переселенці: як знайти спільну мову та тему для конструктивної бесіди.
    • У пошуку цікавих історій: де можна знайти переселенців – героїв публікації.
    • Яким чином журналісти допомагають переселенцям інтегруватися в нову громаду.

Захід відбудеться 2-4 вересня 2015 в м. Маріуполь. До участі у тренінгу буде запрошено 20 осіб з Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької областей та м. Києва.

При повній участі у тренінгу учасники забезпечуються: проживанням, харчуванням, роздатковими матеріалами, компенсація квитків буде проходити тільки за наявністю оригіналів в обидві боки.

В разі зацікавленості просимо вас заповнити анкету за посиланням до 18:00 28 серпня 2015 р. Якщо Ваша участь буде підтверджена організаторами тренінгу, Вас буде повідомлено про місце і час початку заходу 29 серпня 2015 р. електронною поштою або по телефону.

За більш детальною інформацією про тренінг Ви можете звернутися до координатора проекту за тел.: +38 (050) 109-49-33 або можете написати на e-mail: [email protected].                                            

Тренінг проводиться за підтримки Генерального консульства Федеративної республіки Німеччини в м. Донецьк, розташованого у м. Дніпропетровськ в рамках проекту «Інформаційна кампанія захисту прав внутрішніх переселенців зі Східної України» 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.