bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Воркшоп з розробки Концепції розвитку велоінфраструктури міст
22.06.2015

Полтава продовжує працювати над Концепцією розвитку велоінфраструктури м.Полтави. Так, на другому воркшопі планується доопрацювати чернетку Велоконцепції на основі матеріалів та напрацювань першого воркшопу (http://citylab.org.ua/23-bikeworkshop.html), а також:
- обговорити та вибрати тип велоінфраструктури для кожного маршруту (можливі типи велоінфраструктури: змішаний рух з автотранспортом, велосмуга, спільний велопішохідний рух, одностороння чи двостороння велодоріжка);
- обговорити план робіт (визначити пріоритетність маршрутів) та розробити приблизний бюджет проекту;
- попрацювати над питаннями велопарковок, навігації, рекреаційних маршрутів, інформаційних кампаній.

Час та місце проведення: 26 червня, початок об 11:00, приміщення Суспільної служби України (вул. Соборний майдан, 15)

Захід відбудеться у рамках проекту «Полтава велосипедна». Цей проект має на меті об’єднати зусилля велоактивістів (велосипедистів, велогромади), експертів та представників органів місцевого самоврядування для розробки Концепції розвитку велосипедного руху та облаштування велоінфраструктури міста Полтава на найближчі кілька років.

Воркшоп проводить ініціативна група громадських організацій «СІТІ ЛАБ» та «ВелоПолтава» у співпраці з Полтавською міською радою та ГО «Асоціація велосипедистів Києва» (АВК). У якості експерта від АВК з Харкова приїде Олена Токмиленко, магістр транспортного планування Університету Клемсон (США), аспірантка Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. На заході також будуть присутні представники структурних підрозділів виконкому (управління житлово-комунального господарства, управління з питань містобудування та архітектури), а також велоактивісти, студенти-транспортники та інженери-проектувальники.

Участь у воркшопі безкоштовна. Для участі необхідно зареєструватись за посиланням http://goo.gl/forms/3U7YkUHwxN .

Нагадаємо, що під час першого воркшопу, який відбувся 24 та 25 квітня, було проаналізовано транспортні потоки Полтави, визначено найбільш важливі пункти призначення велосипедистів та розроблено карту веломережі. У карті враховані пріоритетні «магістральні» веломаршрути (наприклад, з дому на роботу, в магазин), другорядні під’їзні та рекреаційні (для відпочинку у парках, біля річок і озер). Також, в рамках проекту було проведено підрахунок велосипедистів на перехрестях у будній (http://citylab.org.ua/19-u-poltav-porahuvali-velosipedist-v-na-perehrestyah.html) та вихідний дні, таким чином, було визначено найпопулярніші серед полтавських велосипедистів перехрестя та напрямки руху.

Після доопрацювання Концепції на другому воркшопі, документ виставлять на громадське обговорення.

Роботу зі створення концепцій з велосипедного розвитку, окрім Полтави, також розпочали Житомир, Кривий Ріг, Миколаїв, Миргород, Тернопіль та Черкаси.

Давайте разом робити наше місто комфортним та приємним для життя!”

Контактна особа:
Садовнікова Ірина,
координатор проекту «Полтава велосипедна»
(066) 81 666 21
[email protected]

Проект «Полтава велосипедна» фінансується Європейським Союзом в рамках Програми малих грантів для велосипедних активістів, яку реалізують ГО «Центр соціальних та ділових ініціатив» та ГО «Асоціація велосипедистів Києва» в рамках проекту «Розвиток велотранспорту задля добробуту громад». Проект розроблений і впроваджується ініціативною групою громадських організацій «СІТІ ЛАБ» та «ВелоПолтава».

Довідково

ГО «СІТІ ЛАБ» — урбан-платформа міста Полтави, створена у 2014 році. Метою діяльності є сприяння сталому розвитку Полтави та підвищення рівня комфорту у містах. Велосипедизація є одним із напрямів діяльності організації.

http://citylab.org.ua/

https://www.facebook.com/citylabpoltava

https://vk.com/city_lab

ГО «ВелоПолтава» створена у 2009 році, зареєстрована у 2012 р. Метою діяльності є популяризація велоруху та велоспорту в Полтаві та області.

http://www.velopoltava.org/

https://www.facebook.com/VeloPoltava

https://vk.com/velopoltava

Контакти

  • Садовнікова Ірина
  • координатор проекту «Полтава велосипедна»
  • (066) 81 666 21
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.