bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Набір на тренінг з основ медіаграмотності та опанування тренерської методики «рівний рівному»
17.05.2015

Наша країна стала мішенню для інформаційної агресії, яка, через маніпуляції, агресивну пропаганду та відверту брехню провокує збройне протистояння та сіє ненависть один до одного серед громадян. Зараз, як ніколи раніше важливо вміти аналізувати, критично оцінювати та розуміти складні процеси функціонування медіа у суспільстві та їх вплив,  відділяючи правду від брехні та реальність від фейків.

В рамках проекту «Медіаграмотність на захисті Вітчизни» громадська організація «Регіональне об’єднання молоді» оголошує конкурсний набір на тренінг з основ медіаграмотності та опанування тренерської методики «рівний рівному». До участі запрошуємо молодих людей з активною життєвою позицією,  соціально-відповідальних молодіжних лідерів, представників молодіжних громадських організацій та ініціатив, студентського самоврядування з Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей.

Захід відбуватиметься у місті Запоріжжя з 01 по 04 червня 2015 року включно. Протягом тренінгу учасники отримають знання щодо прав людини стосовно вільного доступу до інформації, медіаграмотності та критичного мислення, а також методології «Рівний рівному» - тренерські навички. Головні теми, які будуть висвітлені протягом тренінгу:

  • Право на інформацію, як природне і невід’ємне право людини.
  • Аспекти та елементи права на інформацію.
  • Інформаційна безпека України в умовах євроінтеграції.
  • Пропаганда та маніпуляції в ЗМІ, як зброя масового ураження.
  • Інформаційна безпека України в умовах озброєного конфлікту.
  • Доступ до чесної та об’єктивної інформації, як гарантія суверенітету та територіальної цілісності.
  • Що таке принцип «рівний рівному» у тренінговій роботі.
  • Яким має бути тренер.
  • Як створити тренінг.
  • Як застосовувати тренінгові методи та техніки. 

Тренінг буде проводитись за провідними Європейськими методиками, розробленими фундацією Ради Європи та SALTO, використовуючи переваги неформальної освіти для цікавого та продуктивного навчання молоді. Інноваційний підхід полягатиме у використанні творчих каналів, через які молоді люди зможуть висловити свої думки щодо доступу до об’єктивної інформації та медіаграмотності.

Головною метою тренінгу є надати 20 молодим людям знань та умінь, які дозволяють аналізувати, критично оцінювати та розуміти складні процеси функціонування медіа у суспільстві, їх вплив на свідомість людей. У поєднанні з основами тренерських навичок, учасники зможуть донести отриманні знання до своїх однолітків через проведення міні-семінарів та використання креативних каналів.

По закінченню тренінгу очікується що кожен учасник організує та проведе принаймні один власний тренінг у своїй громаді для молоді з метою поширення інформації про права людини на доступ до інформації та виховання медіаграмотності (витрати на проведення тренінгу буде покрито організаторами).

Участь у тренінгу безкоштовна. При повній участі у тренінгу учасники забезпечуються проживанням, харчуванням,  компенсація квитків буде проходити тільки за наявністю оригіналів в обидві боки.

Для участі необхідно заповнити анкету за посиланням  http://goo.gl/forms/hFzp1VHeoq до 25 травня 2015 року. Про результати відбору буде повідомлено 27 травня 2015 року на електронну адресу кандидата.

За додатковими питаннями та коментарями звертатися до координатора проекту Наталі Семиволос за електронною адресою -  [email protected].

Проект реалізується за підтримки Генерального консульства федеративної республіки Німеччини в м. Дніпропетровськ.

Контакти

Коментарі

Катерина Сіра   3255 днів тому   #  

Неправильно вказано адресу елекронної пошти. Листи повертаються

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Гришин   3255 днів тому   #  

Правильна адреса [email protected]

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.