bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг для журналістів. Роль ЗМІ в розвитку громадянського суспільства
18.05.2009

8-10 червня 2009 р. у Чернігові відбудеться тренінг для журналістів регіональних медіа "Школа комунікації. Роль ЗМІ в розвитку громадянського суспільства". Тренінг організовано Міським центром гуманістичних технологій АХАЛАР та Helsinki Foundation for Human Rights — Warsaw в межах українсько-польського проекту, підтриманого програмою Схід-Схід: партнерство без кордонів.

Мета проекту – підвищити обізнаність журналістів місцевих ЗМІ щодо питань захисту прав людини (зокрема представників вразливих та маргіналізованих верств) та діяльності громадянського суспільства взагалі для професійного висвітлення цих питань в медіа.

До проведення тренінгу залучено експертів-представників Helsinki Foundation for Human Rights — Warsaw, українських правозахисників та представників українських успішних громадських організацій. Найвмотивованіші учасники тренінгу візьмуть участь у навчальному візиті до Польщі та відвідають спеціалізований семінар у Варшаві у жовтні цього року.

За детальнішою інформацією та з питань участі у тренінгу прохання звертатися до керівниці проекту — Вікторії Солоніциної (Міський центр гуманістичних технологій АХАЛАР, Чернігів, [email protected] , (0462) 677 312).

До відома:

Однією з передумов цього проекту стало спільне дослідження та обговорення Центром АХАЛАР та Гельсінською Фундацією Прав Людини (Варшава) проблем та перешкод, з якими зіштовхуються як представники громадського сектору, так і журналісти, коли йдеться про адекватне висвітлення діяльності громадських організацій, виконання громадських ініціатив, між-секторної співпраці тощо. Зокрема, за результатами дослідження було зроблено такі висновки:

  • Регіональні медіа рідко пишуть про діяльність громадських організацій та їх роль в розбудові громадянського суспільства і взагалі розвитку держави;
  • Журналісти не цілком розуміють ролі ЗМІ в громаді та не усвідомлюють своєї соціальної відповідальності;
  • Співпраця медіа та громадського секторів не є сталою і належно розвинутою;
  • Журналісти не розуміють своєї ролі Watch Dog (сторожового пса демократії), та не контролюють діяльності місцевої влади і не завжди бажають долучатися до моніторингових громадських ініціатив;
  • Журналісти не володіють достатніми знаннями про демократію, права людини, зокрема права осіб, що відносяться до вразливих та маргіналізованих груп...

То ж цей проект, який розпочинається Школою комунікації у Чернігові, спробує хоча б частково розв’язати підняті проблеми та надати журналістам максимум практичної інформації для кращого взаєморозуміння та налагодження партнерських стосунків між медіа та громадським секторами.

Контакти

  • Вікторія Солоніцина
  • Міський центр гуманістичних технологій АХАЛАР
  • [email protected]
  • (0462) 677 312

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.