bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурсний набір на участь у «Майстерні громадської активності»
19.02.2015

Із чого або з кого починаються зміни? Що є позитивною зміною, і хто має вирішувати, що є позитивним чи негативним? Чи потрібні зміни взагалі, – чи ж усе, що можна було вигадати і зробити, – вже вигадане і зроблене задовго до нас? Впродовж останніх років ми дуже часто використовували слово “зміни”, але лише останні події дали нам шанс спробувати зрозуміти та відчути це поняття по-новому. Однак у будь-якому разі зміни потребують чесного рівноправного діалогу та мужності перейти від розмов до хоча б невеличких, але конкретних дій – саме задля цього працює програма “Майстерня громадської активності”, яка вже восьмий рік поспіль збирає дуже різних молодих людей для спільної захоплюючої подорожі в світ нових відкриттів та ідей.

До 10 березня 2015 року ми шукаємо молодих людей з України, Польщі та Білорусі віком від 18 до 25 років, які відкриті до нового, цінують дорогу та готові до діалогу, дії та до участі в міжнародній програмі неформальної громадянської освіти молоді. Анкети на участь в програмі приймаються в режимі онлайн.

1. Що таке «Майстерня громадської активності»?

«Майстерня громадської активності» - це програма неформальної громадянської освіти молоді та підтримки її громадських, соціальних та культурних ініціатив в Україні, Польщі та Білорусі. В рамках програми учасники покращують життя своїх громад через реалізацію власних ідей та отримують імпульси до саморозвитку. Крім того, завдяки інтенсивному міжкультурному компоненту та мультилінгвальному формату роботи молоді люди знайомляться з культурою та мовами учасників з інших країн. Більше про програму можна дізнатися тут.

2. Який вигляд має програма?

Учасники, відібрані до участі в програмі, запрошуються до участі в наступних кроках програми:

КРОК І - МАЙСТЕРНІ ІДЕЙ

/ Квітень – травень 2015 року / 

Учасники з України, Польщі та Білорусі зможуть взяти участь в одній з наступних майстерень ідей:

  • Свідоме споживання, тобто як споживати без докорів сумління?  / 27 квітня -4травня 2015 р. /

Скільки нам дійсно потрібно? Що можна вважати необхідним, а що є лише нашим наступним гаджетом, підсунутим рекламою? Яка реальна ціна за доступ до знань, здоров’я, чистого повітря? У першій частині семінару ми будемо прокладати наші індивідуальні стежки в джунглях суспільства споживання. Поекспериментуємо з особистими потребами, без докорів сумління.

У другій частині семінару разом ми спробуємо створити творчий простір для ідей з метою розробки власних соціальних і культурних ініціатив, які потім ми могли б реалізувати у себе на місцях. Запрошуємо не лише екологів!

  • Три країни, три культури? Польща, Україна, Білорусь   4 — 11  травня 2015року /

Що відбувається після перетину кордону? Чи чекає нас зіткнення цивілізацій, культурний шок, а може велике Ніщо? У першій частині семінару ми спробуємо з’ясувати один у одного, чим відрізняється спосіб життя в наших трьох країнах і як це пов’язано з культурою (культурами?). Ми познайомимося ближче з тим, які фільми дивляться в Польщі, які книги читають в Україні і яку музику слухають у Білорусі. У другій частині семінару разом ми спробуємо створити творчий простір для ідей з метою розробки власних соціальних і культурних ініціатив, які потім ми могли б реалізувати у себе на місцях

  • У пошуках власної думки. Школа виживання в інформаційному хаосі  / 11-18травня 2015 року /

Чи можна у величезному потоці інформації, який нас оточує, знайти і вибрати щось варте й корисне? Де сьогодні проходить межа між інформацією та розвагами? Як виробити свою власну думку? Звідки черпати знання (якщо не з Фейсбуку)? У першій частині семінару ми відправимося на пошуки власних стратегій «боротьби» з інформаційним шумом. Обміняємося нашими ідеями того, як використовувати сучасні технології з користю для себе та інших. На практиці спробуємо себе в ролі журналістів в інтересах суспільства. У другій частині семінару разом ми спробуємо створити творчий простір для ідей з метою розробки власних соціальних і культурних ініціатив, які потім ми могли б реалізувати у себе на місцях

КРОК ІІ - МАЙСТЕРНІ ДІЙ

Червень – жовтень 2015 року / 

На цьому етапі ти зможеш у себе вдома втілити в життя ідею власної культурної, соціальноїабо суспільної ініціативи. Для цього ти зможеш зібрати команду, яка тобі допоможе, отримаєш в підтримку індивідуального ментора та навчишся основам менеджментунеприбуткових проектів на одній з наступних майстерень. Кожний з учасників матимеможливість отримати невеличке фінансування на реалізацію своєї культурної, соціальноїабо суспільної ініціативи.

В кінці червня і на початку липня ти прийматимеш участь у наступному семінарі, в ході якого ми допоможемо тобі конкретизувати ідеї. Дізнаєшся найважливіші питання в галузі управління проектами: в тому числі робота в команді, тайм-менеджмент, реклама і просування.

Вже реалізовані ініціативи можна побачити тут.

Дати майстерень дій:

  • Майстерня дій №1 (6-12 липня 2015 года)
  • Майстерня дій №2 (12-19 липня 2015 года)

ЕТАП ІІІ – МАЙСТЕРНЯ ДОСВІДУ

4-9 листопада 2015 року /

На цьому етапі всі учасники програми зберуться разом, щоб оцінити отриманий досвід, презентувати реалізовані ініціативи та разом подивитися в майбутнє. Після закінченнямайстерні всі учасники матимуть можливість приєднатися до міжнародної мережівипускників для подальшої комунікації, розвитку та реалізації ідей.

Всі майстерні проводитимуться на території України, Польщі або Білорусі; про конкретнемісце проведення кожної з майстерень учасники дізнаються після відбору. Як правило, всімайстерні програми відбуваються в регіонах та ближче до природи :-)

3. Як стати учасником/цею «Майстерні громадської активності»?

Взяти участь у програмі можуть молоді люди віком від 18 до 25 років з України, Польщі таБілорусі. 

Дляучасті в програмі до 10 березня 2015 року потрібно зробити наступні кроки:

  • Обрати одну з майстерень ідей.
  • Заповнити форму оголошення онлайн до 10 березня 2015 року (включно).
  • Факультативно на мейл [email protected] також приймаються рекомендації, які можуть бути надані вашими колегами з молодіжних організацій або випускниками програми «Майстерня громадської активності». Рекомендації, виконані у довільній формі, повинні бути надіслані безпосередньо особою, яка рекомендує.
  • Зачекати на відповідь журі електронною поштою до 23 березня 2015 року. Про результати відбору будуть проінформовані всі кандидати.

Учасникам, обраним для участі в проекті, організатори забезпечують проживання тахарчування в рамках трьох майстерень, а також за узгодженням відшкодовують проїзд домісця проведення майстерень.

4. Якими є критерії відбору учасників для участі в програмі?

Найважливішим критерієм вибору учасників є особиста мотивація для участі у всіх етапахпрограми. Нам неважливо скільки у тебе є (чи немає) досвіду та в яких країнах / проектах тибув (чи не був) до зголошення, — нам важлива твоя відкритість, мотивація та готовністьпрацювати не лише над реалізацією своєї ініціативи, але й над собою. Ми особливо цінуємощирі, цікаві та креативні заявки, а також мотивацію та здатність до критичної рефлексії зміннавколо.

Бажаємо тобі успіхів!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.