bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Як створювати місцеву аналітику на тему євроінтеграції. Практичний курс»
05.02.2015

ГО «Інститут розвитку регіональної преси» (ІРРП) в рамках проекту «Як створювати місцеву аналітику на тему євроінтеграції. Практичний курс» запрошує журналістів взяти участь в однойменному тренінгу.

Тренінг відбудеться 27-28 лютого у м. Києві

Журналісти і редактори місцевих та регіональних ЗМІ зможуть отримати необхідну теоретичну інформацію та знання, а також розвинути вміння й навички створення аналітичних матеріалів місцевого значення на тему євроінтеграції. Вони дізнаються про вплив реалізації Угоди про асоціацію на місцеві соціальні та економічні процеси, а також навчаться робити це цікаво та бюджетно.

Під час тренінгу учасники отримають відповіді на такі теоретичні та практичні запитання:

  • Політичні аспекти Угоди про асоціацію з ЄС та правові зобов’язання України, що з’явилися після її підписання;
  • Як впливатиме і чи впливатиме взагалі імплементація Угоди в Україні на питання візової лібералізації, енергетики, медицини, освіти  та туризму;
  • Транскордонне співробітництво: чого чекати, головні аспекти і перспективи;
  • Економічні аспекти Угоди про асоціацію. Як буде змінюватись український аграрний сектор і в які терміни;
  • Що і хто є джерелами під час роботи над матеріалом про євроінтеграцію. Державний рівень. Регіональний рівень.
  • Аналітичний матеріал. Структура, особливості. Особливості планування аналітичних матеріалів;
  • Що допомагає читачу сприймати аналітику. Що може змусити користувача поділитися матеріалом. Сучасні форми аналітичних матеріалів онлайн та в принті;
  • Огляд матеріалів на тему євроінтеграції. Які стали популярними, що допомагало їх просуванню.
  • Як створити цікавий матеріал на євроінтеграційну тематику. Поради редактора.

Участь у тренінгу є безкоштовною. Відбір здійснюватиметься на конкурсних засадах. Перевага буде надаватися журналістам із прикордонних областей: Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Волинської та Одеської областей, оскільки в рамках тренінгу запропоновані питання транскордонного співробітництва.  

В ході заходу передбачені кава-паузи та обіди. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та компенсація витрат на проїзд до Києва за наявності оригіналів квитків.

Для участі у тренінгу необхідно заповнити анкету-заявку до 16 лютого 2015 року (24-00).

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

Тренерський та експертний склад:

Головний тренер – Ілона Фанта, сертифікована медіа-тренерка, постійно співпрацює з провідними українськими організаціями, що опікуються навчанням журналістів. Має досвід роботи редактором, розробки та досвід запуску медійних і немедійних інтернет-продуктів, реорганізації редакції в конвергентну. Випускниця програми Digital Future of Journalism,  учасник форуму з інноваційної журналістики  News! World Summit 2010 у Парижі, стипендіат програми з підвищення знань працівників НУО про політику добросусідства країн ЄС European Citizens Action Service (ECAS), Брюссель, Бельгія.

З питань редакційного досвіду створення та просування матеріалів з питань євроінтеграції  редактори «Європейської правди» Сергій Сидоренко або Юрій Панченко:

Сергій Сидоренко, редактор сайту «Європейська правда». Журналіст, що опікується європейськими справами з 2008 року. З 2005 по 2014 рік – спеціальний кореспондент відділу політики газети «Комерсант». Медіатренер; з 2012 року є ментором проекту тренінгів для журналістів BBC Media Neighbourhood.

Юрій Панченко, редактор сайту «Європейська правда». В економічній журналістиці - більше 10 років. З 2006 року по березень 2014 – співробітник видавничого дому «Комерсант-Україна» (остання посада - спеціальний кореспондент, заступник редактора відділу економіки та фінансів). Спеціалізується на висвітленні макроекономічних тим, а також питань міжнародної торгівлі. Висвітлював процес вступу України до СОТ, а згодом - всі фази підготовки Угоди про асоціацію України та ЄС.

Теоретичні питання щодо особливостей імплементації Угоди про асоціацію будуть висвітлені експертами Міжнародного центру перспективних досліджень:

Анатолій  Октисюк, експерт у сфері євроінтеграції та внутрішньої політики, автор документів, статей у сфері реалізації реформ, державних рішень. Магістр політології. Активно займається громадською роботою, є представником ВБФ «Серце до серце» та членом Громадської Ради при Міністерстві закордонних справ України. 2008-2009 рр. – асистент директора Федерального центру Імміграції та порятунку для біженців Канади (м.Вікторія, Британська Колумбія, Канада). 2011-2013 рр. – працював державним службовцем в Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації.

Наталія Слободян , експертка МЦПД з питань енергетичної дипломатії та політики, відносин США-ЄС-РФ. Закінчила історичний факультет КНУ ім. Шевченка, 2002 р. захистила кандидатську дисертацію на тему «Іракське питання» в системі міжнародних відносин в кінці ХХ ст.». У 2002 - 2006 рр. викладала у Національній академії внутрішніх справ України, у 2013-2014 рр. працювала старшим науковим співробітником Науково-дослідного центру відділу військового та міжнародного гуманітарного права Військового інституту КНУ ім. Шевченка. Авторка монографії «Сполучені Штати Америки та Російська Федерація в Перській затоці: союзники – суперники». Автор низки статей з енергетичної проблематики, зокрема «Енергетичний фактор в американсько-російських відносинах : діалог чи конкуренція», «Енергетична складова «сили» у російсько-європейських відносинах», «Енергетичний фактор як інструмент «жорсткої» та «м’якої сили» у взаємодії США та Росії в зоні Перської затоки» тощо.

Ангела Бочі, авторка документів, статей у сфері бюджетно-податкової політики, зовнішньоекономічної діяльності держави, інноваційно-інвестиційних процесів в економіці. Працює над кандидатською дисертацією на тему “Державне регулювання платіжного балансу в умовах інноваційного розвитку економіки”. З 2011 по 2013 рр. працювала економістом в приватних структурах, а з 2013 по 2014 рік - помічником народного депутата. Активно займається громадською роботою, очолювала Київську обласну студентську раду, є членом Громадської ради при Голові Київської обласної державної адміністрації. Стипендіат Президента України, Стипендіальної програми “Завтра. UA” Фонду В.Пінчука..

Притула Володимир, автор документів, статей у сфері зовнішньої політики та європейської інтеграції. Протягом 2007 – 2011 рр. налагоджував зв’язки з іноземними партнерами у торгівельних та виробничих компаніях. З 2011 по 2012 рік  - помічник народного депутата України. У 2012 – 2014 рр. працював в Департаменті з питань асоціації та інтеграції в ЄС Секретаріату Кабінету Міністрів України, зосереджуючись на питаннях укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Освіта: Інститут міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, факультет міжнародних відносин (магістр) та факультет міжнародного права (спеціаліст). Є експертом з таких питань: європейська інтеграція, міжнародне право, міжнародні відносини.

Контакти

  • +38-067-547-22-33

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.