bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Курс «Етика сучасності: ключові аспекти»
20.11.2014

Що таке етичне мислення? Чи можливо мислити етично у сучасному світі, а якщо так, що це насправді означає? ХХІ століття – століття стрімкого інформаційного розвитку, релігійного та національного фундаменталізму й ультралібералістських поглядів на свободу і права індивіда – надзвичайно суперечлива епоха, що вимагає від своїх сучасників не лише вміти спритно маневрувати в інформаційних потоках, а й критично аналізувати події та явища, що відбуваються довкола нас.

Курс з етики сучасності для студентів та аспірантів гуманітарного спрямування пропонує у формі відкритих тематичних семінарів заглибитися в питання відповідальності, справедливості та прощення, обговорити питання історичної пам’яті, колективної моралі та політичної культури, естетизацію насилля, медійну етику, проблеми соціальної справедливості та багато інших актуальних питань, що є предметом сучасного етично-філософського знання.

Організатори очікують, що учасники курсу будуть добре володіти англійською мовою для того, щоб читати оригінальні тексти та брати участь в дискусіях з нашими гостьовими викладачами. 

Програма курсу:

27 листопада 2014 р., 17.00-19.00, УКУ, вул. Козельницька, 2а, авд. 309

«Генеалогічний проект Мішеля Фуко як “історія сучасності”: чи можна звільнитися від історії?»

Викладач: Орися Біла, магістр богослов’я, викладач кафедри філософії УКУ

Реєстрація тут.

3 грудня2014 р., 17.00-19.00, УКУ, Козельницька, 2а, авд. 306

Дискусія за книгою «Теорія справедливості» Дж. Ролза

Викладачі: Руд Мей та Франс Герадс, практичні філософи, засновники організації «GovernanceandIntegrity» (Нідерланди)

Реєстрація тут.

10 грудня 2014 р., 17.00-19.00, УКУ, Козельницька, 2а, авд. 306

«Моральність і модерність: Ч.Тейлор vs А.Макінтайр»

Викладач: Віктор Полетко, магістр філософії та богослов’я, керівник проектів Міжнародного інституту етики та проблем сучасності УКУ

Реєстрація тут.

Зареєструйтеся на весь курс, щоб дізнатися розклад семінарів у 2015 році.

Організатори: Міжнародний інститут етики та проблем сучасності та кафедра філософії УКУ у співпраці з Інститутом міста за підтримки Development And Cooperation – Europeaid.

Курс відкритий для студентів, магістрантів, аспірантів вищих навчальних закладів, викладачів, які заповнять реєстраційну анкету. Різноманітна тематика семінарів дозволяє реєструватися на окремі заходи і брати в них участь, залежно від Ваших вподобань. Кількість місць обмежена.

Учасники, які відвідають усі семінари та напишуть короткий реферат на одну із запропонованих тем, отримають сертифікат Українського католицького університету про участь у курсі.

Інформацію прес-служби УКУ про відкриття минулорічного курсу з етики можна прочитати тут ucu.edu.ua/news/10860/

 

Контакти

  • Ольга Литвин
  • кафедра філософії УКУ
  • контактний телефон +380979188372

Коментарі

Епифанова наталья   3424 дні тому   #  

Вероятно, очень интересные лекции! Ф я бы очень хотела узнать, что будет рассказано об эстетизации насилия, может этот курс можно прослушать в интернете?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.