bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Створення мереж підтримки»
14.10.2014

Міжнародна громадська організація «Міжнародний центр розвитку і лідерства» запрошує Вас та Ваших колег взяти участь у тренінгу.

Актуальність. Справитися з кризовою ситуацією самостійно – непосильна задача для більшості з нас. Соціальні працівники, інші фахівці «допомагаючи» професій знають, наскільки важливою є психологічна та соціальна підтримка для людей, котрі знаходяться в життєвій кризі. Локальних, точкових втручань фахівця часто буває недостатньо та й у ресурсах він, переважно, суттєво обмежений. Де знайти потрібні ресурси? Як зробити, щоб середовище, у якому перебуває людина, котра переживає проблемну ситуацію, стало для неї середовищем підтримки у подоланні труднощів? Сьогодні загальновизнаним є факт, що робота зі спільнотами, громадами є основою подолання кризових ситуацій. Однак чимало питань і труднощів виникає саме на перших кроках залучення місцевої громади до допомоги.

Одним з найбільш ефективних методів надання допомоги людям, котрі знаходяться в життєвій кризі, є використання наявної або ж створення своєї власної соціальної мережі підтримки. Отримані на тренінгу знання, уміння та навички дадуть можливість учасникам поглянути на проблемну ситуацію з точки зору системного підходу та допоможуть їм розширити власний арсенал стратегій подолання проблем. У ході тренінгу учасники познайомляться з особливостями застосування методу побудови мережі підтримки, дізнаються про різновиди мережевих мап та опрацюють практичні аспекти організації й проведення мережевих зустрічей.

Цільова аудиторія. Спеціалісти ЦСССДМ, фахівці з соціальної роботи, соціальні працівники, спеціалісти служб у справах дітей, психологи, соціальні педагоги, працівники благодійних та громадських організацій, прийомні батьки та батьки-вихователі ДБСТ та усі охочі навчитися!!

 Мета тренінгу: підвищення професійної компетентності учасників у сфері роботи з подолання кризових ситуацій та активізації громади, розвиток консультативних, медіаторних та фасилітативних вмінь і навиків.

 Проходження даного тренінгу допоможе учасникам:

  • зрозуміти значення соціального аспекту у проживанні людиною проблемної, кризової ситуації;
  • усвідомити, з чим пов’язані труднощі залучення соціального оточення до допомоги у подоланні людиною життєвої кризи, та навчитися їх уникати;
  • засвоїти методику побудови мережі підтримки;
  • дізнатися про різновиди мережевих мап та можливості їх застосування;
  • розвинути навички індивідуального та групового консультування;
  • розвинути навички медіації та групової фасилітації;
  • набути вміння організовувати та проводити мережеві зустрічі.

Час проведення тренінгу.

Тренінг триватиме один день – 28 жовтня 2014 року. Навчання проходитиме з 10:00 до 17:00.

 Тренер – Ольга Байдарова – магістр соціальної роботи, кандидат психологічних наук, сертифікований тренер МГО «Міжнародний центр розвитку і лідерства» (МЦРЛ): пройшла навчання у тренерів та експертів «Інституту соціальних послуг»(«Institute for Human Services»), США та Канади, сертифікований тренер МБО «Партнерство «Кожній дитині», сертифікований викладач та експерт навчальних тренінгів: пройшла курси з підготовки викладачів ВУЗів до впровадження навчальних тренінгів та з експертизи у сфері навчальних тренінгових програм та технологій ГО «Товариство незалежних експертів» й Інституту психології ім. Г.С.Костюка АПН України, асистент кафедри соціальної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Ольга з 2005 року проводить тренінги для студентів та фахівців з соціальної роботи, зокрема, для фахівців з питань соціальної підтримки сімей з дітьми, молодих людей; є автором власних тренінгових програм.

Сертифікат.

По завершенню тренінгу учасники отримають сертифікат.

Місце проведення тренінгу.
Тренінг проходитиме в офісі МГО «Міжнародний центр розвитку і лідерства» за адресою: м. Київ,вул. Гусовського, 12/7 (10 хв. пішки від метро Печерська), вхід біля ресторану «Августін», зліва від вхідних дверей необхідно натиснути на кнопку домофону та чекати, доки Вас зустрінуть.

Реєстрація.

Для участі у тренінгунеобхідно до 21 жовтня 2014 року зареєструватись на веб-сайті.

При реєстрації необхідно вказати Ваше повне ім’я, місце роботи/посаду та контактний телефон.

Учасники, які не зареєструвалися, не будуть допущенні до навчання!

ТРЕНІНГ БЕЗКОШТОВНИЙ!!

Контактна особа.

Якщо у Вас виникнуть питання щодо організації тренінгу звертайтеся до програмного директора МЦРЛ за телефоном:
093 722 99 71, Дар’я Бондаренко.

 Дякуємо за співпрацю!

Контакти

  • 093 722 99 71
  • Дар’я Бондаренко

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.