bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг для громадських активістів від «Інтерньюз-Україна» та Міжнародної фундації виборчих систем
30.09.2014

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» та Міжнародна фундація виборчих систем (IFES – International Foundation for Electoral Systems) за підтримки АМР США запрошує громадських активістів взяти участь у дводенному тренінгу «Ефективна участь громадських організацій у виборчому процесі».

5-6 жовтня – Рівне  - Волинська, Рівненська, Житомирська області
7-8 жовтня – Хмельницький - Хмельницька, Вінницька, Чернівецька області
10- 11 жовтня –  Харків  - Донецька, Луганська, Дніпропетровська області
12-13 жовтня – Харків - Харківська, Полтавська, Сумська, Кіровоградська області
Тренінг дасть Вам можливість  отримати знання, пов‘язані з  особливостями закону про вибори.

Цей тренінг охопить такі важливі питання як:

- виборча система, формування комісій, висування кандидатів, підрахунок голосів, оскарження результатів виборів;
- особливості різних виборчих систем та обговорення можливостей їх використання в Україні;
- наслідки застосування чинного Закону про вибори;
- кращі вітчизняні та міжнародні практики ефективних громадських компаній та проектів, пов’язаних з виборами та виборчим процесом;
- планування просвітницьких, мобілізаційних, моніторингових, адвокаційних компаній під час виборчого процесу для конкретних цільових груп громадян; 
- стимулювання на регіональному рівні появу нових громадських організацій, громадських активістів, коаліцій організацій та партнерств, які мали б можливість, бажання та були здатні реалізовувати моніторингові, просвітницькі та інші програми під час виборчого процесу.

Тренінг буде цікавий для: представників інститутів громадянського суспільства, лідерів громадських організацій, активних громадяни, представників засобів масової інформації.

Тривалість: перший день: 11.00 – 17.00; другий день: 10.00 – 16.00.

Умови участі:

Для участі у тренінгу в обраному місті необхідно заповнити он-лайн заявку до вказаного часу:

м. Рівне до 18.00, 30 вересня заповнити http://bit.ly/rivne-ngo-elections    
м. Хмельницький до 18.00, 1 жовтня  заповнити http://bit.ly/khmelnitsky-ngo-elections
м. Харків-1 до 18.00, 6 жовтня заповнити bit.ly/kharkiv-ngo-elections
м. Харків-2 до 18.00, 7 жовтня заповнити http://bit.ly/kharkiv_2-ngo-elections
Участь у тренінгу є безкоштовною. Учасникам відшкодовуються витрати на проїзд в обидва боки (окрім літака, таксі та вагонів-СВ) за наявності проїзних квитків.

Крім того, учасників забезпечують харчуванням та проживанням (для мешканців інших міст).

Підтвердження участі відібрані учасники отримають на наступний день після останнього терміну подання заявок.

Детальніше про тренерів: 

Євген Радченко – працював міжнародним спостерігачем, керівником групи міжнародних спостерігачів, консультантом виборчих штабів, керівником групи юридичних консультантів виборчого штабу. З 1994 – по 2004 працював Заступником Голови Правління Комітету Виборців України. У 2004 –2005 працював Координатором виборчих програм Асоціації американських юристів (ABA/CEELI), основною його діяльністю було впровадження проектів, пов’язаних з поліпшенням юридичних процедур на виборах в Україні. З 2005 по 2008 рік працював Радником з питань виборів та  управління Координатора проектів ОБСЄ в Україні, де займався  впровадженням проектів, пов’язаних з виборами. Нині Євген Радченко працює Директором з розвитку в МГО «Інтерньюз-Україна», де займається  стратегічним плануванням діяльності організації, просуванням комерційних проектів, аналізом ефективності проектів, їх трансформації, комунікацією всередині і назовні організації, пошуком нових партнерів, PR-активністю та організацією масових заходів. З 2009 року – Експерт Венеціанської Комісії. Працював на виборах у 14-ти країнах.

Сергій Ткаченко – громадський діяч, експерт з виборів та розвитку територіальних громад, консультант з розробки стратегій соціального партнерства. Керівник моніторингових програм та незалежного спостереження за більш ніж 20 виборчими кампаніями на національному та місцевому рівнях; В якості міжнародного спостерігача спостерігав на виборах в Росії, Білорусії, Грузії, Азербайджані, Казахстані, Молдові, Косово, Норвегії, Швеції. Двічі (2005-2009) очолював міжнародну місію спостереження ЕНЕМО (Європейська мережа моніторингових організацій, що спостерігають за виборами); 2004-2008 Незалежний консультант Офісу Координатора проектів ОБСЕ в Україні по Донецькій та Луганській області. 2009-2010 – тренер офісу Координатора ОБСЕ в Україні по навчанню працівників органів ведення Державного реєстру виборців та Центральної виборчої комісії України по навчанню членів окружних та дільничних виборчих комісій; Експерт Венеціанської комісії Ради Європи. З 2004р. – консультант з розвитку територіальних громад, розробки стратегій економічного розвитку міст та стратегій соціального партнерства.

Контакти

  • Ольга Михайліченко
  • Інтерньюз-Україна
  • [email protected]
  • (044) 458 44 40
  • (050) 8453602

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.