bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл «Універсальний Дизайн та Доступності для об’єктів жилої і комерційної нерухомості»
17.09.2014

23 вересня 2014 року з 10:00 до 12:00 у м. Київ за адресою вул. Велика Житомирська, 9 (Мінрегіонбуд) відбудеться круглий стіл UREClub спільно з Програмою розвитку ООН на тему «Універсальний Дизайн та Доступність для об’єктів жилої та комерційної нерухомості».

В Києві кожен другий громадянин не може достатньо вільно пересуватися містом та користуватися послугами (банк, аптека, метро, споруди тощо). Останнім часом тривожні події в Україні надали нового значення питанням доступності будівель, послуг та в цілому міст.

Універсальний Дизайн як підхід до проектування та будівництва був розроблений ще у 1997 році групою архітекторів, інженерів та дизайнерів на чолі з Ронайльдом Мейсом в США. З того часу принципи Універсального Дизайну активно впроваджуються в світі, особливо в Канаді та США.  До того ж, будинки та офіси, спроектовані з урахуванням принципів Універсального Дизайну, користуються більшим попитом серед покупців середнього класу (сімей з дітьми та людьми старшого віку), оскільки є більш прийнятними для життя.

Однак в Україні лише 4% будівель можна вважати доступними. Радянська епоха залишила у спадок непристосовані об’єкти, які, на відміну від західного підходу, не враховують права всіх людей, незалежно від віку, ваги та інших індивідуальних особливостей. Нові будівлі, навіть еліт-красу, теж не завжди продумані з точки зору комфорту для мам з колясками, людей похилого віку, дітей та інших категорій громадян, що показує необхідність впровадження західного досвіду в Україні.  

Універсальний Дизайн покликаний створити світ, однаково комфортний для всіх на будь-якому етапі житті.  Саме про практичне застосування Універсального Дизайну буде йти мова на круглому столі.

У дискусії візьмуть участь представники будівельного ринку України, а також запрошені експерти, чиновники та журналісти. Доповідачі – експерти з Універсального Дизайну та Доступності – Володимир Азін та Ярослав Грибальський розкажуть про стан державних будівельних норм щодо забезпечення прав мало мобільних груп населення та можливості застосування 7 принципів Універсального Дизайну під час проектування та будівництва. Доповідачі представлять як українські, так і іноземні кейси, як от аеропорт «Бориспіль» термінал Д та ін.

Учасники матимуть змогу поставити запитання представникам Держархбудінспекції та місцевої влади, експертам Національної Асамблеї Інвалідів  України та дізнатись про існуючі будівельні норми та вимоги існуючого законодавства стосовно доступності житлової та комерційної нерухомості для  представників мало мобільних груп.

Акредитація на захід обов’язкова – прохання підтвердити Вашу участь до 16:00 22 вересня:

моб. (095) 273 9469, [email protected], Стеценко Аліна, PR фахівець.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.