bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар з адвокасі відбудеться у Запоріжжі 20 вересня
15.09.2014

ГО «Інститут професійного лобіювання та адвокасі» запрошує до участі в одноденному семінарі, що проводиться в рамках реалізації проекту «Створення мережі регіональних центрів знань та експертизи для підтримки реформ». 

Захід проходитиме 20 вересня з 10:00 до 17:00 у конференц-залі готелю «Reinkartz Запоріжжя» за адресою: м. Запоріжжя, вул. Маяковського, 19.

Вітчизняний досвід реформування державної політики в різноманітних сферах суспільного життя традиційно демонструє відірваність від реалій сьогодення, що значною мірою зумовлено відсутністю ефективних механізмів залучення експертизи регіональних громад, а відтак позначається на загальній якості схваленого законодавства. У свою чергу, представники регіональних громад ще недостатньо володіють інструментарієм та здатністю виступати у ролі компетентних консультантів та експертів у процесах формування та реалізації державної політики, пропонувати альтернативні виважені рішення, організовувати професійні кампанії з лобіювання та адвокасі. 

Незважаючи на те, що останнім часом поступово розвінчується усталений десятиріччями міф серед громадськості про небажання чиновників взаємодіяти з нею, а серед чиновницького апарату – щодо непрофесійності і некомпетентності громадськості пропонувати якісні рішення, рівень комунікації між сторонами все ще залишається на доволі низькому рівні. 

Таким чином, метою зазначеного проекту є підвищення обізнаності керівників та активістів громадських організацій, лідерів громадської думки про можливості використання інструментів лобіювання та адвокасі у реалізації їх програмних завдань, особливо в умовах підвищення самостійності регіонів, формування Мережі регіональних центрів знань та експертизи.

До участі у проекті запрошуються активісти та експерти громадських організацій, представники малого та середнього бізнесу, засобів масової інформації, а також представники регіональних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Проект складатиметься з реалізації двох фаз: одноденних семінарів та безпосередньо роботи в межах Мережі регіональних центрів знань та експертизи.

Основними завданнями проведення одноденних семінарів є:

1. Ознайомлення учасників з основними напрямами реформ, що впроваджуються Кабінетом Міністрів України;

2. Презентація Ресурсної платформи для участі регіонів України в проведенні реформ (електронний модуль Мережі регіональних центрів знань та експертизи);

3. Розгляд природи і принципів лобіювання та адвокасі;

4. Ознайомлення з інструментарієм й алгоритмом лобіювання та адвокасі, організації і проведення кампаній, побудови коаліцій, взаємодії між регіонами щодо пошуку шляхів вирішення загальних проблемних питань;

5. Розгляд основних складових поведінки ключових акторів під час проведення кампаній з лобіювання та адвокасі;

6. Розгляд основних інструментів та етапів комунікативної політики. 

Тренерами виступають досвідчені експерти Денис Базілевич, Володимир Нестерович, Анжеліка Рєзнік та Віталій Жугай. 

Участь у заході безкоштовна. Попередня реєстрація за посиланням.

Контактна інформація організаторів: моб.тел.: 050 513 35 64.

Ел. адреса: [email protected].

Керівник проекту - Віталій Жугай.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.