bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар для журналістів «Як побороти стереотипи та мову ворожнечі стосовно національних меншин»
12.09.2014

МГО «Інтерньюз-Україна» та Проект Ради Європи «Сприяння різноманіттю: захист та інтеграція національних меншин в Україні» запрошують журналістів взяти участь у семінарі «Національні меншини в українському медіа-дискурсі – як побороти стереотипи та мову ворожнечі», що відбудеться 2 жовтня у Києві.

Гармонійне співжиття усіх громадян держави, незалежно від національності та віросповідання, є необхідною умовою стабільного життя будь-якої держави. І саме на журналістах лежить левова частка відповідальності за суспільні настрої щодо інших націй та етносів, що мешкають в Україні – а їх налічується понад 100. Від матеріалів у ЗМІ залежить, чи звучатиме мова ненависті у щоденному обігу українців. Запрошуємо журналістів дізнатись більше про те, як її розпізнавати та уникати.

Що:       Семінар «Національні меншини в українському медіа-дискурсі – як побороти стереотипи та мову ворожнечі»

Де:        МГО «Інтерньюз Україна», вул. Ризька, 15

Коли:    2 жовтня, 09:30 – 18:30

Тренінг орієнтований на журналістів, які у своїх публікаціях висвітлюють соціальну тематику, зокрема життя національних спільнот в Україні. Учасники матимуть нагоду дізнатись більше про те, як розпізнавати та уникати мову ненависті у своїх публікаціях, про міжнародні стандарти захисту прав національних меншин, журналістські стандарти у висвітленні проблем національних громад та багато іншої важливої інформації від відомих експертів та тренерів. Учасники також  обговорять сучасну ситуацію з правами національних меншин, зокрема кримських татар, в анексованому Криму.

Тренери: Юлія Тищенко, Голова Ради Українського незалежного центру політичних досліджень, Максим Буткевич, журналіст, правозахисник, координатор проекту «Без кордонів», Ольга Веснянка, журналістка Deutsche Welle, правозахисна активістка. Ольга Скрипник – правозахисниця, координатор Кримської польової місії з прав людини.

Детальнішу програму ми надішлемо відібраним учасникам напередодні семінару.

Інтерньюз-Україна покриває проживання, харчування та проїзд запрошених учасників заходу.

Якщо Ви зацікавлені взяти участь у проекті, будь ласка, заповніть онлайн-анкету  до 15:00 19 вересня 2014 року.

Ми повідомимо Вам про результати відбору до 18:00 19 вересня, а також надішлемо Вам подальшу організаційну інформацію.

Для отримання детальнішої інформації звертайтесь до координатора семінару Ольги Михайліченко: [email protected], тел. 050 846 36 02

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.