bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг «Альтернативи насильству»
22.08.2014

Якщо Ви шукаєте ефективні шляхи зменшення насильства в собі та суспільстві, налагодження діалогу та творче вирішення конфліктів у цей не простий для усіх нас час, тоді ми запрошуємо Вас здобути для цього власний досвід, як найдієвіший інструментЦе фото із першого базового тренінгу в Києві цього року, що проходив 22-23 лютого на Хрещатику, 44а (в приміщення арт-простору "6-й поверх"), поблизу буремних подій на Майдані

Мета серії наших тренінгів полягає у тому, щоб знизити рівень насильства в суспільстві, зменшуючи людську потребу вдаватися до насильства для вирішення проблем, щоб допомогти знайти в собі силу впоратися з конфліктною ситуацією без застосування агресії.

Для участі у семінарі заповніть реєстраційну форму - Анкета учасника/учасниці базового тренінгу “Альтернативи насильству” в м. Біла Церква, 30-31 серпня 2014 року.

Реєстрація відкрита до 24:00 год 25 серпня 2014 року, після чого дана анкета буде закритою для того, щоб ми змогли відібрати серед охочих лише не більше 15 чоловік для участі у даному тренінгу.

Місце проведення заходу: місто Біла Церка (Київської обл.). Якщо Ви будете обрані для участі, то ми повідомимо точне місце проведення тренінгу до 24:00 год 26 серпня на вказану Вами в анкеті електронну пошту.

Час роботи тренінгу: з 10:00 до 18:00 год (два дні, субота і неділя, 30 та 31 серпня)

Участь у цьому та інших тренінгах нашого проекту “Альтернативи насильству” для всіх учасників - БЕЗКОШТОВНА!

Ми просимо учасників самостійно покрити свої витрати на проїзд, проживання і харчування протягом усіх днів тренінгу.

Ви можете взяти з собою обід (передбачаються перерви у 40 хв. та 15 хв), питну воду.

Особливістю нашого тренінгу є спирання на досвід кожного, на неформальність, недерективність. Це практична програма, в основі якої лежить навчання через особистий досвід, а не лекційний матеріал. Ми не навчаємо і не даємо відповідей. Ми вважаємо, що відповіді сховані в середині кожного з нас. Тут кожен має можливість вільно висловитися. У кожного є своєрідний життєвий досвід. І ми вважаємо, що цей досвід може бути корисний не тільки для себе, а й для інших учасників групи. Кожен в проекті знаходить щось своє. Також Ви зможете познайомитися та відчути на собі особливий стиль ведення тренінгу - фасилітацію.

Робота на тренінгу зосереджується на виробленні навичок вирішення конфліктів як індивідуальних, так і групових (суспільних). Особливо буде цікавим для волонтерів, громадських активістів, соціальних працівників, людей, що працюють з молоддю та соціально незахищеними верствами населення та загалом всіх, хто хоче краще зрозуміти причини насильства в собі та суспільстві.

Загалом проект «Альтернативи насильству» - це міжнародна благодійна миротворча програма, яка набула широкого поширення у всьому світі з 1975 року, міжнародний сайт. В даний момент семінари за проектом проходять у більш ніж 20 країнах світу в Америці, Африці, Австралії, Європі, Азії. В Україні перші семінари пройшли в Одесі в 2005 році і відтоді поширюються по всій Україні за типом соціальної франшизи - всі, хто проходять навчальну серію тренінгів отримують підтримку, стажування та можливість продовжувати ініціативу разом з нами чи самостійно. Для цього абсолютно не потрібно спеціальних психологічних чи інших знань, бо проект має соціальне спрямування та не є психотерапевтичним.

Багато вправ та ігр в тренінгу спрямовані на:
- прийняття один одного, підвищення самооцінки і створення атмосфери довіри;
- конструктивний діалог: навички слухання і вміння стояти на своєму, зберігаючи любов і повагу до себе та інших;
- співробітництво: установка на співпрацю і відмова від конкуренції;
- творче вирішення конфліктів - щоб відчути внутрішню перетворюючу силу для нейтралізації насильства.

Наш тренінг також може допомогти Вам:
• керувати сильними почуттями, такими як гнів і страх;
• більш ефективно боротися з ризиком і небезпекою;
• побудувати гарні відносини із іншими людьми;
• успішно спілкуватися в складних ситуаціях;
• дослідити вже наявні навички і дізнатися про нове;
• бути справжнім собою, поважаючи інших;
• зрозуміти, чому конфлікт відбувається.

У процесі самонавчання в якості матеріалу використовується життєвий досвід учасників, з якого здобуваються уроки конструктивного поводження з насильством в собі та у своєму житті.

Перевагою групової роботи є практичне навчання з мінімальною кількістю лекцій. Рішення залежать від усіх учасників семінару, а не тільки від ведучих. Роль команди ведучих (фасилітаторів) в тому, щоб моделювати і спрямовувати процес самонавчання.

Всі тренери наших семінарів волонтери і добровольці та не отримують за це ніякої оплати.

Ініціатива «Альтернативи насильству» почала активно поширюватися в Києві, як рух солідарності у відповідь на кризу в Україні у лютому 2014 року групою активістів для поширення методики пошуку власних ресурсів подолання насильства в собі та в суспільстві.

Ми плануємо проводити та постійно проводимо наші тренінги в Києві та інших містах (Одеса, Харків, Львів, Дніпропетровськ тощо). Ви можете бути ініціатором та організатором проведення аналогічного тренінгу у Вашому місті!

 
Стежити за новими тренінгами можна на нашій сторінці в інтернеті.
 
Більше про даний тренінг можна прочитати тут  

У разі додаткових запитань щодо організації та проведення даного чи інших тренінгів проекту “Альтернативи насильству” київською групою ведучих-фасилітаторів, звертайтесь, будь-ласка, до контактів нижче:

електронна пошта: [email protected],

тел.: (050) 9514334; (097) 0104922

Контакти

  • Андрій Крак
  •  https://www.facebook.com/andriy.krak
  • електронна пошта: [email protected]
  • тел.: (050) 9514334; (097) 0104922

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.