bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тиждень креативності в Німеччині “Werkwoche-2014”
26.05.2014

 

 

Центр європейських ініціатив запрошує активну та креативну молодь взяти участь у міжнародному обміні, що відбудеться у молодіжному центрі Хіршлюх, м. Шторков (Німеччина) 7-17 серпня 2014 року

Учасникам пропонується взяти участь в одній із творчих майстерень: театр, хоровий спів в стилі Gospel, танці, малювання, аналогова фотографія, цифрова фотографія, майстерня висічення скульптур з каменю. Вести майстерні будуть професійні тренери з Німеччини. Фіналом занять будуть презентації кожної з майстерень.

Загальна тема табору креативності-2014 – «Витоки культури».

Слово «витоки» має багато різних значень. Але де ж саме знаходяться витоки нашої культури? Культура в нашому розумінні є збірним поняттям для всього того, що створено людиною і таким чином протистоїть всьому тому, що створене природою. Саме культурі і її витокам і буде присвячено Тиждень Креативності «Werkwoche-2014».

Театр: Де саме витоки театру? Цього року ми запрошуємо вас взяти участь у постановці твору «Zirkus Sardam» видатного російського майстра театру абсурду Данила Хармса. Для участі в майстерні вам не потрібен особливий талант, або попередній театральний досвід, головне – ваше бажання грати! Увага: Для участі у майстерні ви повинні добре володіти німецькою мовою, так як заняття відбуваються виключно німецькою мовою.

Хоровий спів в стилі Gospel: Хоровий спів в стилі Gospel бере свій початок з США 20х років і поєднує в собі елементи джазу, блюзу, року та «соул». Уже багато років як такий спів став популярним також в Європі і, зокрема, в Німеччині. До участі у майстерні ми запрошуємо всіх, кому подобається співати. Музична освіта вітається, але не є особливою умовою участі у майстерні – головне бажання, а виявити ваш голос ми зможемо і в ході репетицій.

Танці: в стародавні часи танець супроводжував життя людини з самого народження і до самої смерті і відзначав найголовніші моменти його життя. Цього року ми будемо працювати з мистецтвом групового танцю. Ми будемо працювати з нашим тілом і будемо намагатися зрозуміти танці наших предків. З собою взяти: зручний одяг для тренувань (іноді вам доведеться перевдягатися декілька разів на день), килимок для занять йогою (якщо є), легінси або подібний одяг темного кольору та футболки білого кольору (футболки краще великого розміру). Ми будемо танцювати босоніж.

Малювання: кожна людина має індивідуальне сприйняття кольору. Саме це ми і будемо брати за основу, працюючи з різними техніками малювання та вивчаючи закони кольорів, імпровізуючи з малюнком. Ідеї виникнуть у нас в процесі малювання та різноманітних вправ.

Аналогова фотографія: як і кожного року, ми будемо працювати з чорно-білими знімками, споглянемо у витоки фотомистецтва і пройдемо кожний етап створення фотознімку. З собою потрібно взяти аналогову (плівкову) фотокамеру, так як ми будемо також вчитися проявляти наші фотознімки.

Цифрова фотографія: ми живемо в час великої популярності фотографії завдяки тому, що можна робити цифрові знімки. Ми всі оточені великою кількістю фотознімків кожного дня, але виникає питання – що насправді є гарною фотографією? Красивою? Важливою? Бажано мати з собою якісну камеру, хоча можуть бути використані фотознімки зроблені простою фотокамерою, або телефоном. Якщо ви маєте ноутбук, можете взяти його з собою, або скористуватися нашими комп’ютерами. Якщо ви бажаєте взяти свій ноутбук, то ми рекомендуємо вам використання наступного програмного забезпечення: Lightzone, Paint.net (nurPC) oder Pinta, evtl. Gimp, Scribus, DVD slideshow GUI (nur PC) oder Phoenix Slides (nur Mac), Open Office.

Скульптури з каменю: матеріалом для нашої роботи будуть камені з піщанику та вапняку різного розміру, які ми будемо перетворювати на скульптури. Якщо у вас є ідеї стосовно фігур, які ви б хотіли зробити, будь ласка беріть ескізи з собою. Їх ми також можемо розробити на початку нашої роботи. Інструменти будуть надані керівником майстерні. З собою мати: закрите, надійне взуття; одяг з довгими рукавами та штани (в процесі роботи вони будуть покриватися пилюкою); кепка (або щось, чим можна прикрити голову); рукавиці можна взяти за бажанням; захисні окуляри – обов’язково! (це можуть бути сонцезахисні окуляри або окуляри для плавання), які будуть добре захищати ваші очі від осколків каміння та пилу; Каміння потрібно придбати заздалегідь (його вартість від 5 до 25 євро). Наочні приклади робіт, а також більш детальну інформацію щодо майстерні можна дістати тут (німецькою мовою).

Тиждень креативності був і залишається місцем зустрічі різних поколінь та міжнародної спільноти в неформальній атмосфері в оточені природи.

Також в програмі проекту: екскурсія до Берліну, національні вечори та веселе міжкультурне спілкування.

Робоча мова: німецька (базовий рівень знання є обов’язковим) та англійська. Для участі у деяких майстернях (театр) вільне володіння німецькою є обов’язковою умовою.

Вік учасників: 18-26 років.

Організатори забезпечують безкоштовно: харчування, проживання, участь у творчих майстернях, необхідні матеріали та обладнання, екскурсію до Берліну.

Учасники самостійно сплачують: транспортні витрати, витрати, пов’язані із отриманням візи, організаційний внесок – 30 євро.

Умови участі: бажаючі взяти участь, будь-ласка, до 1 липня 2014 року включно заповніть он-лайн анкету.

Так як кількість місць обмежена, відбір учасників буде відбуватись на конкурсній основі.

Організатори: Jugendhilfe und Sozialarbeit e.V. (Німеччина, м. Фюрстенвальде).

Партнери з України: СМГО «Центр Європейської Ініціатив».

За детальною інформацією звертайтесь: Центр європейських ініціатив, www.eu.sumy.ua, [email protected].

Контакти

  • www.eu.sumy.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.