bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молоді Донбасу розкажуть, що таке справжній фашизм і як з ним боротися
21.03.2014

Мережа кіноклубів Донбасу запрошує молодь взяти участь у серії заходів «Фашизм, авторитаризм, ксенофобія – небезпека для українського суспільства», які пройдуть на Луганщині та Донеччині до Міжнародного дня з викорінення всіх форм расизму та дискримінації, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН 21 березня.

Лекції, тренінги та тематичні кінопокази відбуватимуться у Луганську, Лисичанську, Свердловську, Лутугіно, Брянці та інших містах та селищах Донбасу протягом березня-квітня в рамках довгострокової освітньої програми «Тридцять друге травня».

Організатором програми виступає Літературне угруповання «СТАН» у партнерстві з Правозахисним центром «Поступ», Донецьким правозахисним центром, Кримським правозахисним центром «Дія» та Центром громадянської освіти «Альменда». Громадські діячі об’єднали свої зусилля, щоб привернути увагу молоді до соціальних проблем регіонів, що зазнали антидемократичного впливу.

Експертами га заходах до Міжнародного дня з викорінення всіх форм расизму та дискримінації виступлять:

Ярослав Мінкін – член громадської ради при Луганській ОДА, випускник міжнародної програми з захисту національних меншин «Людство в дії»;

Костянтин Скоркін – письменник, публіцист, розробник Культурної карти Луганська;

Світлана Жаворонкова – лектор Вуличного Університету тренер Луганської школи молодого політика;

Олексій Бритюк – член правління Луганської археологічної спілки, ініціатор багатьох проектів зі збереження історичної пам’яті.

Метою програми є підвищення правової освіти молоді, пропагування загальноєвропейських цінностей та профілактики поширення ультраправих (фашистських) поглядів серед молоді регіону.

«Ми ставимо завдання донести до аудиторії думку про необхідність виступу проти відчуження, дискримінації, ненависті та расизму в усіх його проявах: на вулицях, у школах, в Інтернеті та інших сферах.  Прищепити молоді віру у майбутнє без дискримінації, а з взаємоповагою, солідарністю та рівноправ’ям – основна мета запропонованих заходів», - розповідають в МО «СТАН».

Тематика уроків буде присвячена небезпеці фашизму, авторитаризму та ксенофобії. Пропонуємо  обговорити  питання дотримання прав людини та сучасні соціальні проблеми регіону, протидії фашизму, расизму та ксенофобії, а також опанувати методи захисту від інформаційного та пропагандистського впливу.

Заходи проходять у рамках молодіжної  просвітницької програми «Тридцять друге травня»  Під час їх проведення організатори мають намір використовувати інноваційні інтерактивні методики, які допоможуть молодим людям краще розібратися в сучасних проблемах українського суспільства; розраховані на учнів старшого шкільного віку та студентів.

Контакти

  • Юлія Діонісьєва
  • координатор програми «Тридцять друге травня»
  •  +380508774345
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.