bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальний курс виборчого права від IFES
04.03.2014

Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) оголошує початок відбору слухачів для проходження 5-денного навчального курсу виборчого права, який проводитиметься 1-5 квітня 2014 р. у місті Києві.

Навчальним курсом охоплено ключові аспекти законодавства, яке встановлює порядок проведення загальнодержавних та місцевих виборів, а також практики його застосування. У зв’язку з проведенням 25 травня 2014 р. позачергових виборів Президента України, в ході курсу значну увагу буде приділено законодавству, яке встановлює порядок проведення виборів глави держави.

Учасники курсу ознайомляться з різними типами виборчих систем, порядком адміністрування виборів, регулюванням передвиборної агітації, фінансуванням виборів, процедурами голосування, підрахунку голосів та встановлення результатів виборів, механізмами вирішення виборчих спорів.

Викладачі курсу приділять особливу увагу міжнародним стандартам та кращим зарубіжним практикам з питань, які розглядатимуться в ході курсу, проблемам виборчого законодавства і практики його застосування, а також можливим шляхам вирішення цих проблем.

За результатами проходження навчального курсу його учасники вмітимуть тлумачити й аналізувати виборче законодавство та проекти законодавчих актів, розуміти тенденції його розвитку, складати позовні заяви, скарги та інші документи, пов’язані з підготовкою та проведенням виборів, знатимуть, на яких питаннях і проблемах варто зосереджувати увагу при здійсненні спостереження за виборами загалом та окремими етапами виборчого процесу зокрема. Навчання здійснюватиметься в інтерактивній формі і орієнтуватиметься на роботу над практичними вправами, роботу у “малих групах” та аналіз проблемних питань застосування законодавства про вибори.

Цільовою аудиторією курсу є експерти та активісти громадських об’єднань. Апліканти повинні продемонструвати, яким саме чином знання та навички, отримані за результатами проходження навчання, зможуть бути використані в поточній роботі громадських об’єднань, які вони представляють, а також засвідчити бажання працювати над виборчими питаннями у майбутньому з метою посилення спроможності громадських об’єднань, які вони представляють.

За результатами проходження курсу учасники, які успішно складуть фінальний тест, отримають сертифікати про проходження курсу.

Кількість учасників курсу: не більше 20 осіб.

IFES здійснює безпосереднє фінансування всіх витрат, пов’язаних з участю у курсі (проживання, харчування, переїзд в обидва боки, надання учасникам навчальних матеріалів та законодавчих актів тощо).

Відбір учасників курсу здійснюватиметься у 2 етапи.

Для участі у першому етапі конкурсного відбору просимо аплікантів надати наступні документи:

  1. резюме українською мовою із зазначенням контактних даних (електронної пошти, номера телефону), досвіду роботи апліканта, насамперед в частині досвіду роботи у сфері виборів та досвіду роботи в громадських організаціях;
  2. короткий cупровідний лист обсягом до 0.5-1 сторінки довільної форми. У супровідному листі аплікант має пояснити яким саме чином знання та навички, отримані за результатами проходження навчання, зможуть бути використані в поточній роботі громадського об’єднання, яке представляє аплікант. Вищезазначені документи просимо надсилати раднику з правових питань IFES Денису Ковриженку до 18-00 14 березня 2014 року включно за адресою dkovryzhenko[at]ifes.org.

На другому етапі конкурсного відбору, аплікантам, відібраним за результатами першого етапу (не більш ніж 40 особам) 17 березня 2014 р. на зазначену у резюме адресу електронної пошти буде надіслано коротке тестове завдання, спрямоване на виявлення ступеня володіння аплікантом навичками з аналізу виборчого законодавства і застосування його проблемних положень на практиці.

Відповіді на тестове завдання мають бути надіслані раднику з правових питань IFES Денису Ковриженку до 18-00 19 березня 2014 року включно за адресою dkovryzhenko[at]ifes.org. Про результати другого етапу конкурсного відбору переможців буде повідомлено 21 березня 2014 р.

Контакти

  • Denis Kovryzhenko
  • Міжнародна фундація виборчих систем
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.