bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Курс лекції з медіа-освіти для студентів
10.02.2014

МГО «Інтерньюз-Україна» розпочинає цикл лекцій на тему «Критичне  мислення та сприйняття медіа-повідомлень». Лекції спрямовані на студентів, які не навчаються на журналістів, але усвідомлюють важливість медійної грамотності та хочуть розвинути здібності зважено і аргументовано оцінювати медіа інформацію.

З метою підвищення компетентності молодих людей, протягом лютого 2014 року Інтреньюз-Україна проведе 4 лекції в найбільших університетах Криму, Луганська, Дніпропетровська та Запоріжжя. Перша лекція відбудеться 11 лютого в Сімферополі у Таврійському національному університеті ім. В. Вернадського.

На лекціях студенти дізнаються про стандарти новинної журналістики та основні типи медіа-маніпуляцій, методи та технології, за допомогою яких журналісти, більшою чи меншою мірою, дезінформують глядачів, слухачів  або читачів. Отримані навички дозволять студентам самозахиститися від недобросовісної медіа-інформації та приймати усвідомлені рішення на основі критично осмисленої  інформації. 

Під час лекцій студенти навчаться:

  • розуміти принципи побудови медіа повідомлень;
  • критично сприймати інформацію  та правильно її трактувати;
  • відрізняти головне від другорядного у щоденному потоці інформації;
  • розуміти техніки медіа-маніпуляцій та не піддаватися їм.

Лектори:

Тарас Петрів – Президент фундації «Суспільність». Працював кореспондентом газети «Молодь України», спеціальним кореспондентом міжнародного відділу газети «Голос України», співпрацював з медіа Польщі, Словаччини, Болгарії, ФРН. Був заступником директора Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, завідувачем кафедри міжнародної журналістики, керівником Інформаційної служби Секретаріату Президента України, головою Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі.

Костянтин Квурт – медіа-експерт, Голова Правління МГО «Інтерньюз-Україна», однієї з найбільших неприбуткових організацій в галузі медіа в Україні , яка займається реалізацією проектів, спрямованих на розвиток медіа, журналістики і громадянського суспільства. Був заступником голови Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України, членом Громадської ради Національної телекомпанії України та членом Громадської Ради з питань свободи слова та інформації.

 Лекції проводитьМіжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «У-Медіа» міжнародної організації «Інтерньюз Нетворк» за фінансової підтримки АМР США.

Контакти

  • Координатор
  • Аліса Гордійчук
  • [email protected]
  • (097) 701 18 64

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.