bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальна програма стажування в Польщі для працівників суду Одеської та Харківської областей
24.11.2013

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) повідомляє про початок відбору учасників для проекту «Навчальні програми професійного зростання» (Participant Training Program) за тематичним напрямком «Поліпшення рівня задоволеності населення роботою суду через професійний розвиток працівників суду шляхом налагодження взаємодії між судовими установами, професійними асоціаціями та навчальними закладами» в Одеській та Харківській областях, Одесі та Харкові.

Проект «Навчальні програми професійного зростання» спрямовано на розвиток потенціалу місцевих інституцій (організацій, установ) задля  зміцнення їхньої спроможності ефективно діяти в умовах нестабільності економічних та політичних процесів з метою сприяння демократичному управлінню, активізації громадянського суспільства і створення атмосфери соціального усвідомлення громадянами своїх прав і можливостей, завдяки чому вони зможуть осмислено брати участь у прийнятті рішень, що впливають на їхнє життя. Проект передбачає обмін професійним досвідом, і надає учасникам можливість ознайомитися з роботою американських чи європейських колег на робочих місцях, а також розвивати професійні співтовариства й партнерства в Україні.

Навчальна програма «Поліпшення рівня задоволеності населення роботою суду через професійний розвиток працівників суду шляхом налагодження взаємодії між судовими установами, професійними асоціаціями та навчальними закладами» проходитиме у Польщі і триватиме 1 тиждень. Учасники відбиратимуться шляхом відкритого конкурсу. Група складатиметься з 10 осіб. Також буде відібрано 2-5 альтернативних кандидатів, які зможуть взяти участь у програмі у разі відмови від участі когось з основних кандидатів. Програма розроблятиметься для групи в цілому з урахуванням побажань її учасників. Орієнтовна дата поїздки – з 23 лютого по 2 березня 2014 р. Усі витрати відібраних учасників програми покриваються проектом, окрім вартості виготовлення закордонного паспорта та транспортних витрат на території України. Знання англійської або польської мови не вимагається, під час програми з групою працюють перекладачі.

Завданнями програми «Поліпшення рівня задоволеності населення роботою суду через професійний розвиток працівників суду шляхом налагодження взаємодії між судовими установами, професійними асоціаціями та навчальними закладами» є зміцнення професійного розвитку працівників суду в Україні через ознайомлення представників українського суддівського спільноти з навчальними програмами, розробленими під егідою Національної школи судочинства і прокуратури Польщі. Учасники програми зможуть ознайомитися з сучасними моделями роботи судів, перейняти позитивний досвід польських колег щодо навчання судових адміністраторів з метою подальшого підвищення якості та задоволення населення послугами суду в Україні. Крім того, програма сприятиме зміцненню партнерських відносин між українськими судовими установами, асоціаціями, університетами та польською суддівською спільнотою. Під час поїздки учасники дізнаються про методи роботи польських колег, складуть власні плани дій та створять навчальні модулі, які впроваджуватимуть в Україні після повернення. 

Упродовж стажування учасники вивчатимуть та обговорюватимуть такі основні питання:

  • найефективніші практики, досвід, методи і ноу-хау в галузі навчання судових адміністраторів у Польщі;
  • висновки, що були зроблені під час розробки, реалізації та оцінки програм навчання судових адміністраторів у Польщі та чи вдалося полякам подолати проблеми, які виникали під час впровадження програми;
  • включення дистанційного компонента в навчальні програми для підготовки судових адміністраторів та програм сертифікацій;
  • шляхи для потенційного розвитку довгострокового співробітництва між українськими та польськими колегами;
  • вивчення основних інструментів, які використовуються у Польщі для підвищення задоволеності населення послугами, що  надаютьсуди. 

Учасники відвідають: Національну школу судочинства і прокуратури в Кракові, суди Польщі, та ін.

Учасниками цієї програми можуть бути:

  • жителі Одеської та Харківської областей, Одеси та Харкова, які мають бажання, мотивацію і здатність співпрацювати з Державною судовою адміністрацією України, Національною школою суддів України, університтетами та іншими провідними установами в Одесі і Харкові у питаннях розробки та впровадження програм підвищення кваліфікації для працівників суду в Україні;
  • жителі Одеської та Харківської областей, Одеси та Харкова, які мають досвід у підтримці, розробці, реалізації та оцінці навчальних програм для  судових адміністраторів в Україні;
  • жителі Одеської та Харківської областей, Одеси та Харкова, які працюють в органах судівської влади, вищих навчальних закладах та інших організаціях, що сприяють професійному розвитку судових адміністраторів, та  мають бажання і можливість ділитися новими знаннями та навичками з українськими колегами після завершення програми;
  • жителі Одеської та Харківської областей, Одеси та Харкова, які можуть описати, як вони співпрацюватимуть з іншими учасниками цієї програми та українськими законодавцями щодо успішної реалізації пілотної національної навчальної програми з питнаь судового адміністрування  і подальшого розвитку цієї програми:
  • журналісти, які висвітлюють тематику програми.

  Вимоги до кандидатів:

  • бути громадянином України;
  • проживати в Україні на момент подання документів, відбору учасників та проведення програми;
  • працювати в установах чи організаціях Одеської або Харківської областей, м. Одеси та м. Харкова;
  • мати щонайменше два роки досвіду роботи і намір працювати у тій самій сфері ще 5 років;
  • мати право отримати шенгенську візу та дотримуватися правил, передбачених цією візою.

Докладніша інформація про програму розміщена в мережі Internet за адресами:

      ptp.ceume.org.ua

      www.facebook.com/ParticipantTrainingProgram

      www.linkedin.com/groups/Participant-Training-Program-in-Ukraine

Для участі у конкурсі необхідно:

Заповнити он-лайн Анкету кандидата для участі в програмі* на сайті  ptp.ceume.org.ua та подати один примірник роздрукованих і власноруч підписаних після заповнення он-лайн форми документів  до 9 січня 2014 р.

*У виключних випадках – у разі технічних складностей із заповненням он-лайн – приймається заповнена на комп’ютері чи власноруч анкета у трьох примірниках та копії зазначених в інструкції документів. Скачати форму анкети у форматі Microsoft Word можна за адресою а мережі Інтернет: ptp.ceume.org.ua.  

Документи для участі у програмі необхідно відправити рекомендованою чи кур’єрською поштою за адресою:

Проект «Навчальні програми професійного зростання»

Консорціум із удосконалення менеджмент-освіти в Україні (CEUME)

вул. Еспланадна, 28, оф. 7, м.Київ, 01001

Документи можна також подати особисто протягом робочого дня (з 10:00 до 18:00). Офіс проекту знаходиться за вказаною вище адресою, найближча станція метро – «Палац спорту», телефони для контактів - (044) 246-7213, 246-7205, 246-7208.

Співбесіда з кандидатами проводитиметься орієнтовно 20-21 січня 2014р. Транспортні витрати для участі у співбесіді не відшкодовуються.  

Координатор програми:

Олеся Кравчук, тел. (044) 246-7213, (050) 355-2410,  [email protected]

 

Контакти

  • (044) 246-7213

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.