bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар-діалог “Наша спадщина та її сучасне значення: пам’ятники, назви вулиць”
19.11.2013

Незагоєна історія має властивість повторюватись…”

Команда проекту “Україна активна: загоєння минулого” радо запрошує взяти участь у семінарі-діалозі “Наша спадщина та її сучасне значення: пам’ятники, назви вулиць”, який відбудеться 12-15 грудня 2013 р. у Чернігові.

Дозвольте запросити вас до чесної розмови про нашу спадщину, втілену у символах різних епох: назвах міст, вулиць, пам’ятниках. Як вони впливають на нас, наші родини, яке значення мають для наших громад? Які з символів минулого стали частиною нашої колективної пам’яті, чому окремі з них викликають суперечки?

Будьмо готові поважати унікальність кожного з нас, визнаючи право на пам’ять і власне сприйняття історії. У форматі діалогу ми намагатимемось розширити розуміння сучасного значення спадщини, усвідомити, на чому воно ґрунтується, зрозуміти іншу точку зору, її природу з тим, щоби перетворити приховані потенційні конфлікти у можливість конструктивної взаємодії в майбутньому.

Запрошуємо подавати заявки на участь у семінарі-діалозі представників громадських рухів та організацій, науковців, журналістів, фахівців та ентузіастів, які зацікавлені у практичному застосуванні результатів. Запрошуємо також представників інших країн.

Фасилітатори: Діана Дамша (Румунія), Тарас Грицюк (Україна).
Робочі мови: українська, російська, англійська.

Щоби взяти участь у діалозі, просимо до 30 листопада включно заповнити онлайнову заявку учасника. Про результати відбору ми повідомимо особисто кожному потенційному учаснику до 5 грудня.

Обов’язковою умовою є участь у зустрічах та семінарах діалогу впродовж усіх чотирьох днів, а також дотримання прийнятих правил ведення діалогу. У семінарі-діалозі можуть взяти участь ті, хто досягнув 18 років.

Будь ласка, зауважте: організатори беруть на себе покриття витрат на проживання та харчування учасників упродовж семінару. Витрати на проїзд до місця проведення семінару учасники покривають власним коштом.

В основі діалогу лежать принципи:

  • поваги до права кожної людини на власне бачення світу;
  • досягнення порозуміння без пошуку винних: ЩО правильно, а не ХТО правий;
  • пізнання минулого через життєві історії інших людей;
  • розуміння, що побудова майбутнього заснована на засадах відповідальності за минуле.

Семінар-діалог є частиною проекту “Україна активна: загоєння минулого”, який упроваджується з 2010 р. командою однодумців Міжнародної громадської організації “Основи свободи” за підтримки програми “Церква в дії” (“Керк-ін-акціє”) міжцерковної організації ICCO (Нідерланди).

Контакти команди організаторів:
Олекса Стасевич, тел.: +380 50 309 7997 та +380 67 622 7218
E-Mail: ukrainian.action at gmail.com
www.ukrainian-action.org.ua | http://www.fb.com/uahtp

Докладно: http://www.iofc.org/uk/anons-seminaru-dialogu-nasha-spadshchyna-ta-ii-suchasne-znachennia-pamiatnyky-nazvy-vulyts

 

Контакти

  • Олекса Стасевич
  • тел.: +380 50 309 7997 та +380 67 622 7218
  • E-Mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.