bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальна програма стажування в Чехії «Система безкоштовної правової допомоги населенню»
18.11.2013

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) повідомляє про початок відбору учасників для проекту «Навчальні програми професійного зростання» (Participant Training Program) за тематичним напрямком «Система безкоштовної правової допомоги населенню» у Київській та Волинській областях.

Проект «Навчальні програми професійного зростання» спрямовано на розвиток потенціалу місцевих інституцій (організацій, установ) задля  зміцнення їхньої спроможності ефективно діяти в умовах нестабільності економічних та політичних процесів з метою сприяння демократичному управлінню, активізації громадянського суспільства і створення атмосфери соціального усвідомлення громадянами своїх прав і можливостей, завдяки чому вони зможуть осмислено брати участь у прийнятті рішень, що впливають на їхнє життя. Проект передбачає обмін професійним досвідом, і надає учасникам можливість ознайомитися з роботою американських чи європейських колег на робочих місцях, а також розвивати професійні співтовариства й партнерства в Україні.

Навчальна програма «Система безкоштовної правової допомоги населенню» проходитиме у Чеській республіці і триватиме 1 тиждень. Учасники відбиратимуться шляхом відкритого конкурсу. Група складатиметься з 10 осіб. Також буде відібрано 2-5 альтернативних кандидатів, які зможуть взяти участь у програмі у разі відмови від участі когось з основних кандидатів. Програма розроблятиметься для групи в цілому з урахуванням побажань її учасників. Під час перебування у Чеській республіці учасники проживатимуть у готелях.Орієнтовна дата поїздки – з 2 по 9 лютого 2014 р. Усі витрати відібраних учасників програми покриваються проектом, окрім вартості виготовлення закордонного паспорта та транспортних витрат на території України. Знання англійської мови не вимагається, під час програми з групою працюють перекладачі.

Завданнями програми «Система безкоштовної правової допомоги населенню» є налагодження співпраці між НУО та юридичними фірмами. Українські юристи ознайомляться з ідеєю створення  координаційного центру про боно та і отримають можливість зміцнити потенціал юридичних служб НУО та студентських юридичних клінік для надання якісних юридичних послуг нужденним. Стажування надасть можливості співпраці між НУО та юридичними фірмами, які хочуть залучити про боно до своєї практики, філософії і культури. Під час стажування у Чеській республіці учасники аналізуватимуть ситуацію, складатимуть власні плани дій та створять навчальні модулі, які впроваджуватимуть в Україні після повернення. 

Упродовж стажування учасники вивчатимуть та обговорюватимуть такі основні питання:

  • про боно і права людини, включаючи ЛГБТ, права інвалідів, проблему торгівлі людьми, захист меншин, проблема притулку та біженців, проблеми дітей;
  • безкоштовна юридична допомога та безоплатно з особливим акцентом на громадському доповненні належного фінансування систем про боно;
  • роль адвокатури у сприянні про боно та соціальної відповідальності;
  • залучення юридичних шкіл до постачання безкоштовних юридичних послуг;
  • суспільний інтерес до юруспируденції;  
  •  створення координаційного центру про боно;
  • розробка програм про боно в українських та іноземних юридичних фірмах;
  • нагороди про боно;
  • про боно і мікрофінансування для клієнтів з низькими доходами;
  • розробка стратегії про боно;
  • стандарти якості правової допомоги;
  • інноваційні стратегії для покращення інформованості громадян щодо прав та розширення доступу до правосуддя незаможних верств населення;
  • робота про боно в залі суду.

Учасники відвідають: Міністерство юстиції, центр обміну інформацією щодо про боно, Про Боно Альянс, Про Боно Центр, мережу правозахисних організацій, юридичні клініки, юридичні фірми, Чеську Асоціацію адвокатів, юристів та юридичні фірми, які отримали нагороди за сприяння культурі про боно.

Учасниками цієї програми можуть бути:

  • представники громадських організацій,що надають правову допомогу;
  • представники академічних юридичних клінік;
  • працівники юридичних фірм, юридичних департаментів у складі бізнесових структур, які практикують надання  pro bono правових послуг або  продемонстрували зацікавленість у наданні безкоштовних правових послуг;
  • представники професійних об”єднань адвокатів, зокрема Національної Асоціації Адвокатів України;
  • працівники Міністерства юстиції та його спеціалізованих установ, включаючи Координаційний центр з питань правової допомоги та регіональні приймальні;
  • представники уповноваженого Верховної ради з прав людини;
  • журналісти, які висвітлюють тематику програми.
  •   Вимоги до кандидатів:
  • бути громадянином України;
  • проживати в Україні на момент подання документів, відбору учасників та проведення програми;
  • працювати в установах чи організаціях Київської або Волинської областей, м. Луцька чи м. ;
  • мати щонайменше два роки досвіду роботи і намір працювати у тій самій сфері ще щонайменше 5 років;
  • мати право отримати шенгенську візу та дотримуватися правил, передбачених цією візою.

 УВАГА!

Обов’язковим додатком до пакету основних документів для учасників програми «Система безкоштовної правової допомоги населенню» є коротке ессе з рекомендаціями щодо розробки та впровадження програми про боно в Україні. Документ не повинен перевищувати дві сторінки за обсягом. Його потрібно буде прикріпити до основної анкети (на сайті кнопка «Додаткова інформація за вимогою програми»).

Докладніша інформація про програму розміщена в мережі Internet за адресами:

      ptp.ceume.org.ua

       www.facebook.com/ParticipantTrainingProgram

      www.linkedin.com/groups/Participant-Training-Program-in-Ukraine

 Для участі у конкурсі необхідно:

Заповнити он-лайн Анкету кандидата для участі в програмі* на сайті  ptp.ceume.org.uaта подати один примірник роздрукованих і власноруч підписаних після заповнення он-лайн форми документів  до 12 грудня 2013 р.

  *У виключних випадках – у разі технічних складностей із заповненням он-лайн – приймається заповнена на комп’ютері чи власноручн анкета у трьох примірниках та копії зазначених в інструкції документів. Скачати форму анкети у форматі Microsoft Word можна за адресою а мережі Інтернет: ptp.ceume.org.ua.

 Документи для участі у програмі необхідно відправити рекомендованою чи кур’єрською поштою за адресою:

Проект «Навчальні програми професійного зростання»

Консорціум із удосконалення менеджмент-освіти в Україні (CEUME)

вул. Еспланадна, 28, оф. 7, м.Київ, 01001

 Документи можна також подати особисто протягом робочого дня (з 10:00 до 18:00). Офіс проекту знаходиться за вказаною вище адресою, найближча станція метро – «Палац спорту», телефони для контактів - (044) 246-7213, 246-7205, 246-7208.

 Співбесіда з кандидатами проводитиметься орієнтовно 14-15 січня 2014 р. Транспортні витрати для участі у співбесіді не відшкодовуються. 

Координатор програми:

 Олеся Кравчук, тел. (044) 246-7213, (050) 355-2410,  [email protected] 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.