bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальна програма «Взаємодія навчальних закладів із ринком праці: виклики часу й новітні моделі»
13.11.2013

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) повідомляє про початок відбору учасників для проекту «Навчальні програми професійного зростання» (Participant Training Program) за тематичним напрямком «Взаємодія навчальних закладів із ринком праці: виклики часу й новітні моделі» у Київській та Харківській областях.

 Проект «Навчальні програми професійного зростання» спрямовано на розвиток потенціалу місцевих інституцій (організацій, установ) задля  зміцнення їхньої спроможності ефективно діяти в умовах нестабільності економічних та політичних процесів з метою сприяння демократичному управлінню, активізації громадянського суспільства і створення атмосфери соціального усвідомлення громадянами своїх прав і можливостей, завдяки чому вони зможуть осмислено брати участь у прийнятті рішень, що впливають на їхнє життя. Проект передбачає обмін професійним досвідом, і надає учасникам можливість ознайомитися з роботою американських чи європейських колег на робочих місцях, а також розвивати професійні співтовариства й партнерства в Україні.

 Навчальна програма «Взаємодія навчальних закладів із ринком праці: виклики часу й новітні моделі» проходитиме у Нідерландах і триватиме 1 тиждень. Учасники відбиратимуться шляхом відкритого конкурсу. Група складатиметься з 10 осіб. Також буде відібрано 2-5 альтернативних кандидатів, які зможуть взяти участь у програмі у разі відмови від участі когось з основних кандидатів. Програма розроблятиметься для групи в цілому з урахуванням побажань її учасників. Під час перебування у Нідерландах учасники проживатимуть у готелях.Орієнтовна дата поїздки – з 19 по 26 січня 2014 р. Усі витрати відібраних учасників програми покриваються проектом, окрім вартості виготовлення закордонного паспорта та транспортних витрат на території України.

 Завданнями програми «Взаємодія навчальних закладів із ринком праці: виклики часу й новітні моделі» є ознайомити учасників з досвідом у сфері реформування системи вищої освіти, створенні навчальних програм і показати, що навички та знання, набуті під час отримання вищої освіти, повинні відповідати потребам економіки. Під час стажування учасники досліджуватимуть тематику програми з урахуванням прогресивних підходів, реалізованими для покращення доступності та якості робочих місць і консалтингових послуг, які надаються вищою освітою, сучасних методів підвищення працевлаштування випускників і кваліфікованих робітників. Під час стажування у Нідерландах учасники аналізуватимуть ситуацію та заходи, які вживаються для подолання подібних проблем в Україні, складатимуть власні плани дій та створять навчальні модулі, які впроваджуватимуть в Україні після повернення. 

 Упродовж стажування учасники вивчатимуть та обговорюватимуть такі основні питання:

-    особливості голландської освітньої моделі: співпраця освітніх закладів та ринку праці;

-    шляхи співпраці між університетами, урядом і роботодавцями Нідерландів;

-    роль різних установ у подоланні розриву між вищою освітою та ринком праці;

-    механізми подачі інформації щодо потреб сучасного ринку праці в Нідерландах під час навчання в голландських університетах;

-    прогнозування потреб ринку праці та вимоги до випускників університетів і кваліфікованих робітників;

-    системи контролю стану зайнятості та динаміки професійних шкіл та університетів;

-    розробка і впровадження нових моделей для впровадження механізмів співпраці і створення партнерства в різних формах (ради, фонди, асоціації, робочі групи).

      Учасники відвідають: Міністерство освіти, культури та наук, Міністерство соціальних справ і зайнятості, асоціацію університетів Нідерландів, університети та інші навчальні заклади, експертні центри, асоціацію коледжів Нідерландів, федерацію профспілок освіти, федерацію промисловості та роботодавців Нідерландів та ін.

Учасниками цієї програми можуть бути:

  • представники Міністерства освіти і науки України (Департамент вищої освіти);
  • представники регіональних органів влади (департамент освіти);
  • представники Національної академії педагогічних наук України (Інститут вищої освіти);
  • представники вищих навчальних закладів (проректори університетів);
  • представники організацій роботодавців (відповідальні за взаємодію з вищими навчальними закладами)

Вимоги до кандидатів:

  • бути громадянином України;
  • проживати в Україні на момент подання документів, відбору учасників та проведення програми;
  • працювати в установах чи організаціях Київської або Харківської областей;
  • мати щонайменше два роки досвіду роботи і намір працювати у тій самій сфері ще щонайменше 5 років;
  • мати право отримати шенгенську візу та дотримуватися правил, передбачених цією візою.

 Докладніша інформація про програму розміщена в мережі Internet за адресамиParticipantTrainingProgram, Linkedin.

Для участі у конкурсі необхідно:

 Заповнити он-лайн Анкету кандидата для участі в програмі* на сайті та подати один примірник роздрукованих і власноруч підписаних після заповнення он-лайн форми документів  до 26 листопада 2013 р.

  *У виключних випадках – у разі технічних складностей із заповненням он-лайн – приймається заповнена на комп’ютері чи власноруч анкета у трьох примірниках та копії зазначених в інструкції документів. Скачати форму анкети у форматі Microsoft Word можна за адресою а мережі Інтернет.

Документи для участі у програмі необхідно відправити рекомендованою чи кур’єрською поштою за адресою:

Проект «Навчальні програми професійного зростання»

Консорціум із удосконалення менеджмент-освіти в Україні (CEUME)

вул. Еспланадна, 28, оф. 7, м.Київ, 01001

 Документи можна також подати особисто протягом робочого дня (з 10:00 до 18:00). Офіс проекту знаходиться за вказаною вище адресою, найближча станція метро – «Палац спорту», телефони для контактів – (044) 246-7205, 246-7208, 246-7213.

 Співбесіда з кандидатами проводитиметься у м. Харків та у м. Київ орієнтовно 5-6 грудня 2013 р. Транспортні витрати для участі у співбесіді не відшкодовуються.  

Координатор програми:

 Олеся Кравчук, тел. (044) 246-7205, (050) 355-2410,  [email protected] 

Контакти

  • (044) 246-7205

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.