bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Херсоні відкрито набір до “Молодіжної відеолабораторії”
10.10.2013

Арт- група Режисер.орг та Бібліотека-філія № 3 Херсонської ЦБС запрошують старшокласників і студентів м. Херсона стати учасниками неформального кіноосвітнього проекту «Молодіжна відеолабораторія».

Протягом наступних 4-х місяців щотижнево на базі бібліотеки №3 проводитимуться заняття для старшокласників і студентів. Навчальний курс побудований виходячи з європейських принципів неформальної освіти: навчання з урахуванням потреб, зв’язок з практикою, гнучкі програми, зручні розклади. Від учнів очікується виконання великої кількості практичних завдань, колективних та індивідуальних. Під час тренінгів, показів, лабораторних робіт і семінарів, учні вивчать основи режисури, драматургії, операторського і акторської майстерності, подальшого просування відеоконтенту. Ведучими навчальних модулів виступлять, як учасники команди організаторів «Режисер.орг», так і залучені фахівці.

Проект «Молодіжна відеолабораторія» стало можливим здійснити після визнання його потенціалу на конкурсі «Творчі майстерні» програми «Бібліоміст» у червні цього року (http://bibliomist.org/ua/konkursy/peremozhtsi/758-peremozhtsi-konkursu-proektu-tvorchi-maisterni). Конкурсна комісія вибрала п’ять кращих проектів з усієї України. Переможцям зі Львова, Врадіївки, Харкова, Антрацита та Херсона було доставлено різне мультимедійне обладнання, яке може знадобитися для реалізації освітніх проектів. У Херсоні - для створення і перегляду фільмів.

Участь в освітній програмі безкоштовна . Набір проходить на конкурсних засадах й триватиме з 8-го до 21-го жовтня. Необхідно заповнити творчу анкету на сайті організаторів.

Для довідки:

«Бібліоміст» - це партнерський проект Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації.

Бібліотека-філія №3 - структурний підрозділ Херсонської централізованої бібліотечної системи. Спеціалізація бібліотеки - мистецтво; використовується, у тому числі, і як виставковий зал. Обслуговує до 5700 читачів різних вікових категорій. Бібліотечний фонд - близько 33 тис. примірників. При бібліотеці працюють клуби та гуртки для користувачів: «Перлинки» (гурток з мистецтва для дітей), дискусійний клуб «Кіно Херсона» (для юнацтва) і «Бути здоровим - це легко!» (Для читачів старшого віку). Бібліотека знаходиться за адресою м.Херсон, вул.Робоча, 76а.

Арт-група Режисер.орг - спільнота херсонських кіноаматорів, режисерів-початківців. З червня 2012-го року група активно проводить творчі зустрічі, лекторії, покази, кіномарафони (кінофестивалі, в ході яких знімаються нові фільми). Було проведено 10 заходів, відзнято 86 роликів і фільмів. 24 грудня 2012-го проект визнано херсонськими блогерами “Відкриттям року”. Організовані дві кіношколи, учні змогли відвідати майстер-класи від учасника Роттердамського кінофестивалю, режисера Олега Сенцова і кінодокументаліста, кліпмейкера, володаря головного призу 16-го фестивалю «Кіношок» Романа Бондарчука.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.