bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Cемінар для продюсерів «Режисери Без Кордонів» та кінопокази на к/ф «Молодість»
12.08.2013

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна», що стала партнером проекту «Режисери без кордонів» в Україні, оголошує про початок прийому заявок на семінар для продюсерів. Семінар відбудеться у Києві 21 – 25 жовтня 2013 рокув рамках Міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Семінар буде присвячений творчим, фінансовим і юридичним питанням кіновиробництва. Досвідчені фахівці-тренери розповідатимуть молодим продюсерам та режисерам про  фундаментальні інструменти для створення фільмів, конкурентоспроможних на світовому ринку.

Для участі у семінарі необхідно заповнити форму онлайн-реєстрації в розділі КІНО-МАЙСТЕРНЯ на сайті. Заявку необхідно подати до 24:00 15 вересня 2013.

Окрім семінару проект «Режисери без кордонів» також представить програму кінопоказів «Фільми без кордонів» в рамках МКФ «Молодість» та тематичний симпозіум «Роль кіно для забезпечення миру та толерантності в регіоні».

Проект «Режисери без кордонів» (РБК) реалізується в рамках Програми «Культура» Східного партнерства Фондом розвитку кінематографа «Золотий абрикос» у партнерстві з Центром Кіномистецтва «Прометей» (Грузія), Центром Медіа ініціатив (Вірменія), МГО «Інтерньюз-Україна», компанією Майя (Італія) і фінансується Європейським Союзом.

ДЕТАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ ПРО СЕМІНАР ТА УМОВИ УЧАСТІ:

Семінар для продюсерів відбудеться у Києві 21 – 25 жовтня 2013 року під час 43-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість» у Києві. Учасники матимуть акредитацію, що дає право відвідувати кінопокази Фестивалю.

Що таке Режисери без кордонів?

Проект  «Режисери Без Кордонів» (РБК) був створений 2005 року Фондом розвитку кінематографу Вірменії «Золотий абрикос». Мета проекту – створити мережу кінематографістів з країн колишнього Радянського Союзу та сусідніх країн, які могли б ефективно  вирішувати спільні проблеми.

Семінар буде присвячений творчим, фінансовим і юридичним питанням кіновиробництва. Досвідчені фахівці-тренери розповідатимуть молодим продюсерам та режисерам про  фундаментальні інструменти для створення фільмів, конкурентоспроможних на світовому ринку.

Семінар для продюсерів  є частиною проекту РБК, і  фінансується Європейським Союзом в рамках Програми «Культура» Східного партнерства. Проект здійснює фонд «Золотий абрикос» для розвитку кіно у Вірменії та його партнери: MAIA (Італія), МГО «Інтерньюз-Україна», Кіно Арт-центр «Прометей» (Грузія) та Центр Медіа Ініціатив (Вірменія). Семінар відбудеться під час 43-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість» у Києві,  який проходитиме 19-27 жовтня 2013 року. Учасники матимуть акредитацію, що дає право відвідувати кінопокази Фестивалю.

Протягом останніх восьми років РБК підтримував кінематографістів через різні заходи, зокрема семінари, гранти для розвитку фільмів та постійні платформи в рамках Міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос», що дає можливість спілкуватися з провідними фахівцями галузі з усього світу. У листопаді 2011 року проект отримав грант від Представництва Європейського Союзу у Вірменії в рамках Програми «Культура» Східного партнерства. Грант спрямований на розширення сфери реалізації різних компонентів РБК у 2011-2014 рр.

У рамках проекту РБК вже було проведено кілька семінарів і тренінгів у 2012-2013 роках, зокрема: два семінари з розробки сценарію та семінар для продюсерів у Єревані та Тбілісі; два регіональні форуми РБК з ко-продюсерства, три семінари в рамках «Кіноплатформи Вірменія – Туреччина» у Стамбулі та Єревані, два тренінги «Журналістське Кіно Без Кордонів» і п’ять презентації «Фільми без кордонів» в Єревані, Тбілісі, Мінську та Києві.

Чому навчатимуть під час семінару?

Семінар для продюсерів - це не курси для початківців. Очікується, що учасники розуміють основи кіновиробництва апріорі. Семінар буде спрямований на зміцнення навичок і знань учасників у двох сферах виробництва художніх фільмів: (1) ролі продюсера у творчому процесі, (2) фінансових аспектах виробництва.
Семінар складатиметься з лекцій, тематичних досліджень, роботи в групах і зустрічах один-на-один. Зокрема, він буде зосереджений на таких сферах виробництва:

1. Мистецтво кіновиробництва:
   А.Роль продюсера у створенні сюжету;
   В. Пошук потенційно успішних фільмів;
   C. Зйомка місцевого сюжету для міжнародного екрану.

2. Фінансові аспекти виробництва:
  А. Аналіз бюджету та фінансового плану;
  В. Малобюджетне кіновиробництво, нові бізнес-моделі;
  C. Міжнародне ко-продюсерство;
  D. Фінансування та стратегія розповсюдження з орієнтацією на світовий ринок;

Мова семінару
Робоча мова семінару - англійська. Учасники повинні вільно спілкуватися англійською мовою. Будь ласка, врахуйте це перед поданням заявки.

Хто може подати заявку?

Семінар орієнтований на кінематографістів з країн Східного партнерства ЄС, зокрема з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Його цільова аудиторія – це передусім молоді продюсери, проте участь режисерів та інших кінофахівців також вітається.

Кандидати повинні відповідати таким критеріям:

  • Мати завершену вищу освіту у відповідній дисципліні кіно або мати практичний досвід у кіновиробництві;
  • Кандидати повинні мати художній фільм на стадії розробки за такими критеріями: (1) залучити менше 50% коштів від бюджету фільму, (2) мати завершеним принаймні перший варіант сценарію;
  • Мінімальна тривалість проекту повинна бути не менше 70 хвилин;
  • Заявнику необхідно мати право на сценарій проекту.

Тренери семінару?

Семінар проведуть тренери компанії MAIA (Італія). MAIA має великий досвід, проведення подібних тренінгів та семінарів в усіх країнах Європейського Союзу. Команда тренерів буде представлена кращими професіоналами галузі, що мають міжнародне визнання і величезний досвід у цій галузі.

Скільки коштує участь у семінарі ?

Семінар є безкоштовним, включаючи проживання, харчування та транспорт з країн Східного партнерства до України. Проте, кількість місць обмежена і кандидати будуть відібрані на конкурсних засадах.

Хто може подати заявку?

Для участі у семінарі необхідно заповнити форму онлайн-реєстрації в розділі КІНО-МАЙСТЕРНЯ на сайті. Зверніть увагу, що для заповнення форми необхідно зареєструватися  на сайті. З правилами подачі заявки можна ознайомитися в рубриці ПРАВИЛА. Заявку необхідно надіслати не пізніше 24:00 15 вересня 2013. Зверніть увагу, що неповні заявки прийматися не будуть.

Проект Режисери без кордонів» (РБК)  реалізується в рамках Програми«Культура» Східного партнерства Фондом розвитку кінематографа «Золотий абрикос» у партнерстві з Центром Кіномистецтва «Прометей» (Грузія), Центром Медіа ініціатив (Вірменія), МГО «Інтерньюз-Україна» (Україна), компанією Майя (Італія) і фінансується Європейським Союзом.

Контакти

  • www.dabhub.com

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.