bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінги для журналістів з України, Росії та Молдови, включаючи Придністров’я
19.07.2013

Фонд Східна Європа та партнери оголошують відбір учасників тренінгів для журналістів з України, Росії та Молдови, включаючи Придністров’я.

Тренінги є частиною проекту  «Налагодження зв’язків між громадськими організаціями, бізнес-асоціаціями та мас-медіа з Молдови, України та Росії задля запобігання конфліктам у Придністров’ї». Діяльність в рамках проекту направлена на розбудову потенціалу громадських організацій, бізнес та ЗМІ регіону для участі у подоланні наслідків конфлікту в Придністров’ї.  Одним з компонентів проекту є проведення заходів, направлених на підвищення професійних навиків журналістів. 
До участі у тренінгах запрошуються журналісти, які працюють в місцевих та національних ЗМІ України, Росії та Молдови, включаючи Придністров’я.

Тренінги будуть проводитися у вересні-жовтні 2013 р. в різних регіонах Молдови, України та Росії. 

Серед основних тем тренінгів:  дотримання професійних та етичних стандартів журналістики при роботі в конфліктних регіонах для журналістів непартійних, об’єктивних, незалежних ЗМІ при висвітленні подій в цих регіонах,  актуальних питань розвитку місцевих громад, не прив’язуючись до конфліктних геополітичних та політизованих тем.  

Кожна група включатиме учасників з України, Росії та Молдови, включаючи Придністров’я. Тренінги проводитимуться російською мовою.

В рамках проекту планується проведення наступних трьох триденних тренінгів: 

  • Тренінг з питань відображення у ЗМІ питань місцевого розвитку та подій в місцевих громадах;
  • Тренінг з питань журналістської етики в конфліктних регіонах;
  • Тренінг з питань методів роботи, які можуть використовуватися ЗМІ в конфліктних регіонах.

Очікується, що по завершенню тренінгу учасники тренінгів зможуть готувати та розміщувати свої матеріали на регіональному електронному порталі, який буде створений в рамках проекту.

Критерії вибору учасників: 

  • Активна журналістська робота в українських місцевих та національних ЗМІ;
  • Обізнаність та інтерес до соціальної сфери, тематики місцевого розвитку та інших галузей, дотичних до проекту;
  •  Висвітлення подій місцевого розвитку в регіонах, близьких до кордону з Молдовою, або інтерес до тем, дотичних до тематики проекту;  
  •  Мотивація до участі у тренінгах;
  • Знання англійської мови буде додатковою перевагою. 

Аплікаційні документи

Для участі у програмі просимо надати наступні документи:

  • Заповнену аплікаційну форму (російською мовою). Шаблон форми знаходиться на сайті Фонду Східна Європа-Україна: www.eef.org.ua в Розділі «Прес-Центр. Новини»);
  • Резюме англійською або російською мовою;
  • Короткий опис видання, яку представляє кандидат, в довільній формі англійською чи російською мовами. 

Останній термін подання документів – 1 серпня 2013 р. до 18:00.   

Заявки повинні бути надіслані на адресу електронної пошти: [email protected] з поміткою у темі листа «Тренінги для медіа». 

Питання щодо цього оголошення можуть бути надіслані у письмовому вигляді Юрію Піскалюку, менеджеру програм Фонду Східна Європа, електронною поштою на адресу: [email protected]

Проект реалізується Фондом Східна Європа – Молдова (ФСЄ-М) у співпраці з Фондом Східна Європа – Україна (ФСЄ-У) та Фондом «Нова Євразія» - Росія за фінансової підтримки Європейського Союзу та Королівства Швеція. 

Контакти

  • Юрій Піскалюк

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.