bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальна програма для активістів місцевих ОГС
05.06.2013

З набранням чинності Закону України «Про адміністративні послуги» розпочався черговий етап реформування системи надання адміністративних послуг задля підвищення їх якості, створення системи їх надання в ефективний, справедливий і прозорий спосіб. Одним з ключових учасників цієї реформи мають стати організації громадянського суспільства (ОГС), які забезпечуватимуть відповідний громадський моніторинг громадську експертизу діяльності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, чим робитимуть внесок в забезпечення належної системи надання адміністративних послуг. В свою чергу, це потребує відповідного рівня спроможності ОГС.

З 2013 року громадською організацію «Нова генерація» (м. Херсон) у партнерстві з «Центром сприяння громадянській участі», «Інститутом аналізу політики та стратегій» за фінансової підтримки Європейського Союзу впроваджується проект «Посилення спроможності місцевих ОГС в Миколаївській та Херсонській областях». Мета проекту - розвиток спроможності місцевих ОГС здійснювати ефективний вплив на реформу надання адміністративних послуг. Це досягатиметься, зокрема, через впровадження спеціальної тренінгової програми, вивчення та поширення кращих практик, створення та підтримку мереж.

 Наразі оголошується конкурсний відбір учасників тренінгової програми. Навчання передбачено для активістів/ок місцевих ОГС з Миколаївської та Херсонської областей, які хочуть діяти на користь своєї громади та поглибити свої знання з різних форм місцевої демократії та системи надання адміністративних послуг, здійснення громадського моніторингу якості надання адміністративних послуг.

 В рамках програми учасники та учасниці матимуть можливість взяти участь у 4-х тренінгових модулях, під час яких будуть розглядатися такі теми: законодавчі основи надання адміністративних послуг, практика надання адміністративних послуг, методологія організації моніторингу якості адміністративних послуг, громадська експертиза діяльності органів виконавчої влади в сфері надання адміністративних послуг, аналіз місцевої політики та проведення кампаній представництва інтересів та захисту прав споживачів адміністративних послуг.

 Опанувавши тренінгову програму, учасники/учасниці володітимуть знаннями щодо системи надання адміністративних послуг, зможуть планувати та проводити громадську експертизу, моніторинг діяльності центрів надання адміністративних послуг, розробляти та просувати пропозиції, рекомендації органам влади, здійснювати ефективний вплив на процес ухвалення рішень місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування в сфері організації надання адміністративних послуг населенню.

 Учасники тренінгової програми матимуть можливість взяти участь у:

  • чотирьох дводенних тренінгах (участь обов’язкова у всіх тренінгах),
  • навчальному візиті до міст України з метою вивчення кращих практики організації надання адміністративних послуг (буде оголошено додатковий конкурсний відбір учасників),
  • в грантовому конкурсі (буде оголошено додатковий конкурс).

Перші два тренінги будуть проведені у вересні – грудні 2013 року.

Навчальні візити та грантовий конкурс буде оголошено на початку 2014 року.

 Всього планується сформувати 4 тренінгові групи (по дві в Миколаївській та Херсонській областях).

 Організатори забезпечуватимуть відібраним учасникам відшкодування витрат на проїзд до місця проведення тренінгу, проживання та харчування.

 У конкурсному відборі учасників тренінгової програми можуть взяти участь представники місцевих ОГС з Херсонської та Миколаївської областей, які працюють в сфері представництва і захисту інтересів, громадського моніторингу, правозахисту громадян, громадянської освіти, розвитку громад. Пріоритет надаватиметься тим, хто є членами громадських рад при органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування.

 Для участі у конкурсному відборі учасників тренінгової програми претенденти повинні надіслати заповнену анкету-заявку до 24:00 1 липня 2013 року на електронну адресу n[email protected]. У темі листа треба зазначити «конкурсний відбір».

 Серед відібраних учасників буде проведено додаткове вивчення потреб щодо змістовності тренінгів.

 За додатковою інформацію звертатися до Наталії Чермошенцевої: [email protected], тел. +38(0552) 42 03 22.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.