bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг із залучення громадськості до вироблення політики в контексті євроінтеграції
19.04.2013

Лабораторія законодавчих ініціатив запрошує представників громадських організацій, дослідницьких центрів, журналістів та зацікавлених експертів до участі у тренінгу з питань залучення громадськості до вироблення політики на національному та місцевому рівнях. Тренінг відбудеться 26 квітня 2013 року у м. Київ. 
 
Тренінг буде проведено в рамках проекту «Роль організацій громадянського суспільства в європейській інтеграції: дієва взаємодія за допомогою ефективного залучення», що підтримується Міжнародним Вишеградським Фондом. 
 
Проект здійснюється International Center for Human Development (Вірменія) у партнерстві із країнами Вишеградської четвірки: Institute for Public Affairs (Словаччина), Policy Association for an Open Society (Чехія), European Center for Non-for-Profit Law (Угорщина), Association Integration and Development (Польща) та двома державами-членами Східного партнерства: Лабораторія законодавчих ініціатив (Україна) та Georgian Foundation for Strategic and International Studies (Грузія). 
 
Метою проекту є сприяння процесам європейської інтеграції в країнах Східного партнерства шляхом:
 
 Надання доступу до унікального досвіду та знань країн Вишеградської групи для посилення ролі громадянського суспільства в процесах європейської інтеграції;
 Посилення інституційної спроможності організацій-партнерів в країнах Східного партнерства.  
 
Для досягнення цієї мети семінари із посилення інституційної спроможності ОГС будуть проведені у  Вірменії, Грузії та Україні.  Тренінг у м. Київ буде проведено 26 квітня 2013 року. 
 
Тренінг буде спрямовано на підвищення обізнаності представників організацій громадянського суспільства щодо участі громадськості у виробленні політики та прийнятті рішень. Проведення тренінгу буде сприяти повнішому залученню громадськості у процеси європейської інтеграції України.
 
Під час тренінгу учасники матимуть змогу ознайомитися із основними принципами участі громадськості в Європі, а також різними моделями та методами залучення громадськості, що використовуються в європейських країнах. Також вони матимуть змогу дізнатися про український досвід залучення громадян до вироблення політики та прийняття рішень, поспілкуватися та поділитися досвідом  із колегами.   
 
Тренерами проекту стануть два експерти із Угорщини та України: Ештер Хертей, радник з правових питань, Legal Advisor of European Center for Not-For-Profit Law та Олександр Заславський, експерт Лабораторії законодавчих ініціатив. Робочі мови тренінгу: українська та англійська (організаторами буде забезпечено переклад виступу експерта із Угорщини). 
 
До участі у тренінгу буде запрошено 15 учасників. Учасникам з регіонів України буде компенсовано кошти за проїзд у межах вартості квитка у купейному вагоні. Також для усіх учасників буде забезпечено обід у день проведення тренінгу та кави-брейки. Тренінг відбудеться 26 квітня 2013 року із 10.00 год. до 18.00 год. у м. Київ. Про точне місце проведення заходу відібраних учасників буде повідомлено додатково. 
 
Для участі у тренінгу до 22 квітня (понеділок) необхідно заповнити онлайн аплікаційну форму.
 
Також просимо усіх потенційних учасників надіслати своє резюме у довільній формі на адресу [email protected].
 
Про результату відбору учасників Вам буде повідомлено 23 квітня 2013 року електронною поштою. 
 
Інформація про тренерів: 
 
Ештер Хертей – юрист  з Угорщини, працює радником із правових питань в European Center for Not-for-Profit Law (ECNL). Вона спеціалізується на дослідженні законодавства щодо діяльності організацій громадянського суспільства та співпраці держави та ОГС. Ештер є автором багатьох порівняльних досліджень щодо моделей та механізмів співпраці ОГС та уряду держав, а також державної підтримки громадянського суспільства. Також займається вивченням соціальної економіки, концептів прозорості та відповідальності. Ештер закінчила Eötvös Loránd University (м. Будапешт) та з 2009 р. володіє правом здійснювати адвокатську практику. 
 
Олександр Заславський – експерт Лабораторії законодавчих ініціатив. Магістр політології, закінчив аспірантуру Національного університету Києво-Могилянська академія. Має значний досвід експертної роботи та проведення досліджень. Здійснює аналіз публічної політики та моніторинг суспільно-політичних процесів. Займався реалізацією проекту «Громадянин і держава: розвиток партнерства для ефективного урядування в Україні », «Посилення співпраці влади і громадськості на місцевому рівні заради розвитку громади», головною метою яких було стимулювання співпраці влади та громадськості на місцевому рівні, а також забезпечення прозорості та вдосконалення місцевого самоврядування в Україні. Серед іншого, виступає куратором академічного напряму співпраці організації: з Національною академією ім. Ярослава Мудрого (щорічні всеукраїнські “Конституційні читання”) та з Національним університетом Києво-Могилянська академія  (щорічна міжнародна наукова конференція “Парламентські читання”).
 
За детальнішою інформацією звертайтеся до: Марія Коваль, менеджер проектів, Лабораторія законодавчих ініціатив, e-mail: [email protected], +38 044 531 37 68.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.