bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг „Формування міського бюджету за завданнями”
15.04.2013

19 квітня у Черкасах пройде тренінг для громадських організацій „Формування міського бюджету за завданнями”.

Даний тренінг буде одним з заходів, які протягом 16-19 квітня відбудуться у Черкасах для службовців і депутатів Черкаської міської ради, працівників комунальних підприємств міста та громадських організацій.

В умовах обмеженості місцевих бюджетів вкрай важливо, щоб усі кошти не лише використовувались за призначенням, але і щоб призначались вони максимально наближено до потреб міста. Щоб бюджет наступного року не був копією бюджету попереднього року, а  здійснювався аналіз потреб перед затвердженням бюджету, а також оцінка ефективності після його використання.

З 1994 року польське місто Краків використовує методику складання бюджету за завданнями, яка виявилась дуже ефективною і була згодом запозичена іншими містами в Польщі. В цьому році дана методика буде запропонована двом українським містам - Вінниці і Черкасам.

Під час семінару 19 квітня керівник департаменту моніторингу і бюджетних завдань Краківського муніципалітету розповість про польські підходи до формування бюджету міста та залучення громадських організацій до процесу моніторингу його виконання. Український експерт з питань адміністративної реформи проаналізує сучасну нормативну базу в для формування місцевих бюджетів в Україні

Учасники семінару у подальшому зможуть поглибити свої знання з тематики формування місцевих бюджетів під час семінару в Києві. Найактивніші учасники зможуть взяти участь у навчальному візиті до Польщі.

ПАУСІ запрошує до участі у семінарі громадські організації м.Черкаси, які цікавляться питаннями формування міського бюджету та моніторингу його використання. Усім бажаючим взяти участь необхідно до 15 квітня зареєструватися за телефонами: (0472) 45-32-91, 36-02-82.

Семінари проводить Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ спільно з Черкаською міською радою  в рамках проекту, фінансованого Європейським Союзом та Центральноєвропейською ініціативою.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.