bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стань експертом – контролюй урядовців!
25.03.2013

Вперше широкому загалу запропонована методика контролю майнових декларацій держслужбовців. Громадські активісти можуть навчитися шукати майнові декларації чиновників, аналізувати їх зміст та звертати увагу на особливості. Це необхідно для того, щоб змусити владу виконувати новий антикорупційний закон, що зобов’язав усіх службовців України декларувати не тільки свої доходи і майно (норма діє з 1992 року), але і будь-які одноразові витрати, що перевищують 150 тисяч грн. Лише таким чином громадськість зможе протидіяти тотальному конфлікту інтересів між обов’язками публічних службовців та їх особистими вигодами. Ми звикли до ситуації, коли держслужбовець лобіює інтереси власного бізнесу, або бізнесу, близького до його кола, незважаючи на те, що це суперечить  чинному законодавству України. Тож обов’язок кожного свідомого громадянина - змусити урядовців виконувати та поважати законодавство.

У квітні 2013 року вперше публічні службовці оприлюднять свої декларації в офіційних друкованих виданнях органів влади. Але, як правило, останні мало популярні серед громадян і не доступні для них. Тому активна участь кожного громадянина надзвичайно цінна, адже лише вона зможе змінити існуючий стан речей.

Найактивніші учасники навчання увійдуть до складу громадської коаліції, яка перевірить по всій Україні майнові декларації голів обласних адміністрацій, мерів міст та їх заступників. 

Навчання проводить Transparency International Україна, глобальна антикорупційна неурядова організація, що має понад 90 національних представництв та працює більше як у 100 країнах світу та прагне обмежити збільшення рівня корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності і доброчесності публічної влади та громадянського суспільства.

Реалізація ініціативи стала можливою завдяки підтримці Представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні.

Завантажити анкету учасника

Заявки приймаються до 30 березня 2013 року за адресою [email protected]

Більше інформації за посиланням http://ti-ukraine.org/news/2647.html.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.