bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг із захисту прав людини для молоді Криму
13.12.2012

Громадська організація «Всекримське об’єднання виборців за громадянський мир та міжнаціональну злагоду» запрошує до участі у одноденному тренінгу «Навчання кримської молоді навичкам використання демократичних механізмів для захисту власних прав»:

  • студентів;
  • представників громадських організацій;
  • представників органів місцевого самоврядування;
  • регіональних журналістів.

На тренінгу будуть розглянуті різні практичні напрямки використання демократичних механізмів для захисту власних прав кримською молоддю. Будуть розглянуті  наступні теми: проблеми взаємовідносин молоді з правоохоронними органами, свобода вираження думок і свобода зібрань.

Тренер проекту – Олександра Дворецька (тренер з прав людини, правозахисник, голова громадської організації «Кримський правозахисний центр «Дія»).

Одноденні тренінги протягом 2012 – 2013 р. відбудуться у наступних містах:

  • Сімферополь (2),
  • Ялта,
  • Бахчисарай,
  • Судак,
  • Білогірськ
  • Джанкой.

У грудні 2012 та січні 2013 відбудуться перші навчальні тренінги у м. Сімферополь, у м. Ялта та у м. Бахчисарай.

25 грудня 2012 року відбудеться тренінг у м. Сімферополь для представників громади м. Бахчисарай (офіс ГО «Всекримське об’єднання виборців за громадянський мир та міжнаціональну злагоду», пр. Кірова 34д).

18 січня 2013 року відбудеться тренінг у м. Ялта у приміщенні Кримського гуманітарного університету (м. Ялта, вул. Севастопольська, 2).

25 січня 2013 року відбудеться тренінг у м. Сімферополь (Центр європейської інформації при Таврійському Національному Університеті, приміщення читального залу Наукової бібліотеці, головна будівля, корпус Б, пр. Вернадського 4).

Програма усіх тренінгів однакова. Початок тренінгів – у 11:00.

Участь у тренінгу є безкоштовною, організатори забезпечують учасників роздатковими матеріалами та харчуванням під час тренінгу. Проїзд учасників з інших міст відшкодовується.

Для участі у тренінгу просимо заповнити анкету учасника (в доданих файлах) та не пізніше за 3 доби до початку тренінгу, надіслати її за адресою: [email protected] з темою «Анкета на участь у тренінгу». Результати відбору будуть відомі учасникам не пізніше за 2 доби до початку тренінгу.

Довідково:

Тренінги відбудуться у рамках проекту «Навчання кримської молоді навичкам використання демократичних механізмів для захисту власних прав», який реалізує громадська організація «Всекримське об’єднання виборців за громадянський мир та міжнаціональну злагоду» який фінансується  Європейським  Союзом.

Метою проекту є сприяння розвитку демократичного світогляду кримської молоді, формуванню у молоді Криму інтересу до демократичних стандартів шляхом надання їй інформації щодо можливостей використання демократичних механізмів для захисту прав людини і формування поваги до демократичних цінностей.

В рамках реалізації проекту передбачені наступні заходи:

  • проведення соціологічного опитування для оцінки обізнаності молоді Криму про демократичні стандарти та свої права;
  • організація широкої інформаційної кампанії в засобах масової інформації Криму для залучення уваги громадськості до питань правової освіченості молоді;
  • проведення тренінгів та семінарів з питань захисту прав людини для студентів і викладачів кримських навчальних закладів;
  • проведення конкурсу творчих робіт серед кримських студентів на тему демократичного розвитку та історії становлення громадянського суспільства.

В результаті реалізації проекту очікується підвищення рівня загальної правової підготовки молоді шляхом навчання групи її найбільш активних представників навичкам використання демократичних механізмів для захисту своїх прав та інтересів.

Особливе значення подібні заходи мають у контексті євроінтеграції України та впровадження європейських стандартів в різні сфери  суспільної діяльності.

Проект немає жодного політичного забарвлення і спрямований виключно на навчання кримської молоді.

Громадська організація «Всекримське об’єднання виборців за громадянський мир та міжнаціональну злагоду» була зареєстрована в 1992 р. (одна з найстаріших громадських організацій Криму). Метою організації є задоволення та захист законних соціально-економічних, виборчих і інших прав і інтересів жителів Криму, а також сприяння вдосконаленню інтелектуальних можливостей та потенціалу кримської молоді. За роки свого існування громадська організація «Всекримське об’єднання виборців за громадянський мир та міжнаціональну злагоду» організувала та провела велику кількість різних інформаційно-просвітницьких акцій у Сімферополі та АР Крим. Більш докладно на сайті: www.voters.org.ua.

Представництво Європейської Комісії в Україні було відкрито у вересні 1993 року. Представництво в Україні є одним з понад 130 представництв Європейського Союзу в світі. З 1 грудня 2009 року після набуття чинності Лісабонського договору, Представництво Європейської Комісії перетворилося на Представництво Європейського Союзу в Україні. Представництво має статус дипломатичної місії та офіційно представляє Європейський Союз в Україні.

 

Контакти

  • Роман Забашта
  • Громадська організація «Всекримське об’єднання виборців за громадянський мир та міжнаціональну злагоду»
  • [email protected]
  • +38 (099) 0143128
  • http://voters.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.