bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальний курс для молодих спеціалістів із забезпечення доступу до соціальних прав для молоді
28.11.2012

Довгостроковий навчальний курс «Enter!» спрямований на молодих спеціалістів, які працюють з молоддю, що зіткнулась з життєвими негараздами. Курс покликаний:

  • дати уявлення про те, як на європейському рівні та із залученням суб’єктів політики можна підтримати зусилля, спрямовані на розширення прав та можливостей молодих людей;
  • сприяти забезпеченню вільного доступу до соціальних прав для молоді, яка стикаєтьсяз відчуженням, насильством і дискримінацією.

Під час навчання кожен учасник повинен розробити місцевий молодіжний проект для вирішення конкретних проблем, з якими зіштовхується молодь у доступі до соціальних прав, таких як дискримінація, насильство і відчуження. Проекти повинні забезпечити практичну основу для навчання у питаннях сприяння реалізації соціальних прав молоді та показати, як краще використовувати дослідження спеціалістів для молоді. Проекти повинні реалізовуватись у співпраці з місцевою або регіональною владою.

Етапи навчального курсу

Навчальний курс складається з чотирьох обов’язкових етапів:

  • Протягом підготовчого етапу (січень-березень 2013 року) учасники знайомляться один з одним і розробляють аналіз існуючих політик в сфері соціальних правусвоєму середовищі.
  • Перший виїзний семінар (12-21 березня 2013 року, Європейський молодіжний центр у Страсбурзі) дозволить учасникам підвищити свою обізнаність у ключових моментах навчального курсу та покращити свої проекти шляхом перегляду та розробки проектних ідей.
  • На етапірозробки проекту та безперервного навчання (квітень 2013-вересень 2014 року)учасники здійснюватимуть місцеві молодіжні проекти у співпраці з місцевими органами влади і громадянським суспільством.
  • Під час заключного виїзного семінару (вересень 2014 року, дати уточнюватимуться) учасники будуть оцінювати свої знання і вплив здійснених ними проектів на молодь. Семінар також включатиме навчальні елементи в цілях закріплення навичок учасників.

Вимоги до кандидатів

  • молоді спеціалісти або соціальні працівники, що професійно або на волонтерських засадах працюють безпосередньо з молоддю, здійснюють свою діяльність в неурядовій організації (наприклад, молодіжній організації, організації з прав людини, організації, що працюєнад захистом певних соціальних прав, або з конкретними цільовими групами і т.д.) або в місцевих органах влади (наприклад, місцеві громадські центри, молодіжні центри, інформаційна служба муніципалітету, громади шкіл і т.д.)
  • мають досвід вирішення проблем відчуження, дискримінації та насильства проти молодих людей

Всі учасники повинні:

  • мати мотивацію і здатність розробити проект для молоді за темою вільного доступу до соціальних прав, бажання співпрацювати з місцевими органами влади у цьому питанні
  • мати цільову групу молодих людей, котрі готові працювати протягом усього курсу
  • мати мотивацію вчитися і розвивати свої професійні та особистісні навики
  • мають намір залишатися активними у своїй організації/установі протягом наступних 2 років
  • бути у віці 18-35 років
  • бути резидентами однієї з країн Європейської культурної конвенції Ради Європи
  • володіти  англійською або французькою мовою (деталі буде уточнено)
  • мати змогу взяти всебічну участь у всіх чотирьох етапах курсу.

Кандидати повинні залучитися підтримкою своїх організацій протягом всього терміну навчання. Необхідна умова для вибору – організації кандидатів повинні  мати вже налагоджені стосунки  або перебували у стані розвитку партнерських відносини з місцевими та регіональними органами влади або громадянським суспільством для зміцнення соціальної інтеграції молодих людей.

Як подати заявку

Всі кандидати повинні подати заявку он-лайн, заповнивши форму за посиланням. і відправити листи рекомендації до 20 грудня 2012 року, до півночі за центральноєвропейським часом. Листи підтримки мають бути завантажені або відправлені окремо на електронну пошту [email protected]

Перед поданням заявки, кожен кандидат повинен підготувати:

  • Лист-додаток від своєї організації, в котрому зазначається про підтримку, що надається учаснику протягом курсу
  • Соціальний аналіз та визначення головної ідеї проекту, котру кандидат має намір розвивати під час розробки проекту. Також, має бути визначена роль місцевих органів влади та організацій громадянського суспільства в проекті. Проект ідеї має проілюструвати мету та соціальний контекст, в якому проект розроблятиметься.

Увага! Прийняття заяви не означає, що Рада Європи автоматично підтримує або приймає проект. Слід зазначити, що учасникимають самостійно шукати джерела фінансування, що також є частиною навчального процесу.

Листи на підтримку кандидата повинні пояснювати необхідність і значення участі кандидата у навчальному курсі для направляючої організації чи органів місцевої влади. Якщо організація бажає запропонувати більше одного кандидата, черговість має бути чітко визначена та обґрунтована списком пріоритетів, що має бути доданий. Кандидати без рекомендаційного листа розглядатися не будуть.

Оголошення результатів відбору

Група вибраних учасників буде оголошена в середині січня 2013 року. Тільки кандидати, які після відбору і до початку семінару зможуть надатилист підтримки від місцевих або регіональних органів влади (або інших відповідних урядових установ і закладів, що працюють на місцевому рівні), і, відповідно, для кандидатів, які працюють в державних установах, лист угоди з організаціями громадянського суспільства, будуть запрошені взяти участь унавчальному курсі.

Вибір буде здійснюватися відповідно до пріоритетів організацій кандидатів, але й за дотриманням балансу між статями, географічними регіонами, різними типами досвіду, традицій і організацій, установ або проектів. Можливо буде створений списокочікування.

Фінансове забезпечення

Харчування та проживання для виїзних семінарів будуть оплачені Радою Європи. Витрати на проїзд на семінари будуть повністю відшкодовані відповідно до правил Ради Європи. Вступний внесок 60 євро сплачується кожним учасником. Ця сума буде відрахованазсумивитрат на проїзд, що відшкодовується учасникам, або сплачуватиметьсяучасникамипротягом виїзного семінару. Рада Європи не буде відшкодовувати будь-які платежі, що пов’язані з використанням Інтернету протягом курсу.

Більше інформації в доданому файлі.

Переклад: Юлія Герус

Редагування: Дарина Стремецька

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.