bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на участь у спеціалізованому семінарі “Права людини в місцях несвободи”
04.10.2012

Всеукраїнська освітня програма «Розуміємо права людини» оголошує конкурс на участь у Спеціалізованому Семінарі «Права людини у місцях несвободи», яку організовує Українська Гельсінська спілка з прав людини разом з ММГО «М’АРТ» та Норвезьким Гельсінським Комітетом за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного Фонду «Відродження».

Семінар організовано у співпраці з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Гельсінським Фондом з Прав Людини (Варшава) та Харківським інститутом соціальних досліджень (ХІСІ).

До участі у конкурсі запрошуються активісти, які:

  • мають попередню базову підготовку з прав людини;
  • вмотивовані активно діяти у сфері захисту та підтримки прав людини;
  • співпрацюють або зацікавлені у співпраці з громадськими організаціями;
  • готові працювати у складі груп моніторингу дотримання прав людини в місцях несвободи та брати участь у плануванні цих моніторингів.

Важливо, що під місцями несвободи, організатори мають на увазі не тільки слідчі ізолятори та виправні колонії, а й будь-які державні установи, де людина великою мірою, або повністю залежить від волі працівників закладу та яку вона не може залишити за власним бажанням: слідчі ізолятори, виправні колонії, ізолятори тимчасового тримання, приймальники-розподільники, психоневрологічні диспансери, дитячі будинки, ПТУ та школи соціальної реабілітації, інтернати та реабілітаційні заклади для дітей, інтернати для людей похилого віку та інвалідів, гауптвахти, дисциплінарні батальйони, пункти тимчасового тримання біженців та осіб без громадянства та інші. Повний перелік місць несвободи в Україні ви знайдете за цим посиланням.

Дати проведення Семінару є наступнимиз 19 по 25 жовтня 2012 року.

Місце проведення Семінару: м. Чернігів, туристичний комплекс “Sunrise”. Одна з сесій спеціалізованого семінару відбудеться у приміщенні Секретаріату Уповноваженого з прав людини у Києві.

Учасники Семінару зможуть:

  • отримати основи знань про міжнародні стандарти та специфіку забезпечення прав людини в місцях несвободи;
  • здобути уміння та навички моніторингових візитів щодо попередження поганого та такого, що принижує гідність поводження в місцях несвободи;
  • отримати компетентності з планування моніторингу дотримання прав людини в місцях несвободи;
  • сформувати власну позицію щодо окремих сучасних суспільних процесів (зокрема на становище людей у місцях несвободи) ґрунтуючись на принципах прав людини.

Претенденти на участь у Семінарі повинні бути готові:

  • активно діяти у сфері підтримки та захисту прав людини;
  • працювати в інтересах людей, які знаходяться в місцях несвободи;
  • співпрацювати з недержавними організаціями;
  • відвідувати усі заняття освітнього заходу;
  • співпрацювати в команді з іншими учасниками Семінару;
  • працювати у складі моніторингових груп, які здійснюватимуть контроль за дотриманням прав людини у місцях несвободи в Україні.

Вік претендентів на участь у Семінарі не обмежується. Пріоритет під час конкурсного відбору буде віддано претендентам, найбільш вмотивованим здійснювати моніторинг в рамках Національного превентивного механізму та випускникам Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників Семінару, витрати на проїзд до місця проведення Семінару й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або плацкартним вагоном поїзда). 

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору.
 

Для участі у конкурсі необхідно:

Крок перший: Зареєструвати свою кандидатуру на участь у Семінарі, заповнивши реєстраційну анкету он-лайн за адресою: http://edu.helsinki.org.ua/zajavka (зверніть увагу: отримати доступ до форми заявки можуть лише зареєстровані користувачі сайту).

Крок другий: Підготувати та додати до поля «Додаткове завдання» реєстраційної анкети есе, у якому ви маєте висвітлити своє бачення стану дотримання прав людини у місцях несвободи в Україні та шляхів системного покращення існуючої ситуації. Перелік місць несвободи ви знайдете у матеріалі, розмішеному на сайті Харківського Інституту соціальних досліджень: http://www.khisr.kharkov.ua/index.php?id=1312983152.  Вітається розміщення вашого есе у вашому власному блозі на сайті Мережі активістів правозахисного руху - http://hr-activists.net.

Ваша кандидатура вважається зареєстрованою, а есе прийнятим на участь у конкурсі, якщо ви отримали про це повідомлення від організаторів.

Контакти організаторів для отримання додаткової інформації: 

Просимо звернути увагу, що конкурсні документи повинні надійти не пізніше 18.00, 5 жовтня 2012 року. Заявки, отримані пізніше зазначеного терміну розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 9 жовтня 2012 року.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.