bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кордони перед нами – кордони всередині нас!
15.08.2012

Центр європейських ініціатив оголошує набір учасників для міжнародного обміну «Кордони перед нами – кордони всередині нас», який відбудеться 6-16 вересня 2012 року в м. Суми.

В обміні візьме участь молодь з 6 країн: Німеччини, Польщі, України, Румунії, Вірменії та Грузії. Молодіжна зустріч стане можливою завдяки програмі Європейського Союзу «Молодь в дії», у рамках акції 3.1 «Молодь у світі».

Ключовим питанням проекту є: «Що перешкоджає мобільності молоді в Європі?» Так як є очевидним, що це не тільки національні кордони, мовні бар’єри, фінансові причини та інші проблеми, які стоять перед ними назовні, то проект також спрямований на кордони, що криються в особистості та культурі учасників.

Щоб відповісти на головне питання проекту ми не будемо першочергово покладатись на зовнішніх експертів, натомість учасники будуть експертами, які знайдуть відповідь щодо того, що перешкоджає їм подорожувати та насолоджуватись різноманіттям, яке ми можемо зустріти на нашому континенті.

Завданнями проекту є:

Обмін особистим досвідом щодо кордонів та проблем з мобільністю та визначення важливість впливу таких кордонів на формування та розвиток особистості; визначення кордонів, з яким людини стикається у своєму житті: особисті кордони, кордони між країнами, кордони, що не дозволяють нам співпрацювати чи мати стосунки з різними людьми з різним досвідом; визначення різноманітних культурних характеристик та стереотипів по відношеню до різних регіонів Європи та Кавказу; надання учасникам інструментів, які підвищать можливості у вирішенні питань, пов’язаних із міжкультурними відмінностями у повсякденному житті; ознайомлення учасників з програмами Європейського Союзу, що підвищують можливості мобільності для молоді, у тому числі і програми «Молодь в дії»; визначення спільного розуміння європейського громадянства.

Під час молодіжного обміну будуть використані неформальні методи освіти, інтерактивні вправи, а також передбачені дискусії, обговорення, майстер-класи, міжнародне та міжкультурне спілкування, національні вечори та екскурсії.

Хто може взяти участь: активна молодь віком від 18 до 25 років, з достатнім рівнем володіння англійською мовою.

Дата проведення: 6-16 вересня 2012 року.

Місце проведення: м. Суми, Україна.

Організатори забезпечують: харчування, проживання, участь у всіх елементах програми, необхідні матеріали та обладнання, а також оплачують 70% проїзду.

За рахунок учасників: 30% від вартості проїзду, реєстраційний внесок – 10 євро.

Як подати заявку: бажаючі взяти участь, будь-ласка, до 24 серпня 2012 року включно заповніть онлайн-анкету. Так як кількість місць обмежена, відбір учасників буде відбуватись на конкурсній основі.

Організатори проекту: СМГО «Центр європейських ініціатив» (Україна), www.eu.sumy.ua.

Партнери: Міжкультурний дослідницький клуб «Діалог поколінь» (Грузія), Центр ініціатив ЮНЕСКО (Польща), ГО «Центр молодіжних ініціатив» (Вірменія), Фундація «Нові горизонти» (Румунія), Асоціація молодіжної допомоги та соціальної роботи (Німеччина).

За детальною інформацією звертайтесь: (0542) 79-86-68 або [email protected].

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.