bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчання з моніторингу держзакупівель
03.08.2012

СОГО «Бюро аналізу політики» розпочинає проект «Експертне співтовариство північно-східної України проти корупції у державних закупівлях».

Проект СОГО «Бюро аналізу політики» передбачає навчання представників громадянського суспільства трьох північно-східних областей України (Сумська, Харківська, Полтавська області) з метою подальшого громадського моніторингу та контролю процесу державних закупівель, що допоможе забезпечити цільове використання бюджетних коштів і зменшити рівень корупції в органах влади.

СОГО «Бюро аналізу політики» досліджує державні закупівлі на Сумщині протягом 2011-2012 років. Протягом своєї дворічної діяльності експерти організації направили близько 300 запитів на інформацію; провели моніторинг більше 340 процедур державних закупівель, які мали ознаки зловживань та перевитрат бюджетних коштів. За результатами досліджень до прокуратури та органів державної влади експерти СОГО «Бюро аналізу політики» надіслали близько 40 звернень та скарг про порушення Закону України «Про доступ до публічної інформації».

До найбільш резонансних справ, досліджених СОГО «Бюро аналізу політики», можна віднести моніторинг витрат на будівництво психдиспансеру та закупку медичного обладнання для цього закладу, дослідження закупівельних цін на продукти харчування у освітніх закладах Сумської області тощо.

Наразі СОГО «Бюро аналізу політики» має намір поділитися отриманим досвідом із колегами з північно-східної України. Так, за підтримки The National Endowment for Democracy (NED) USA - Національний Фонд Підтримки Демократії (США), СОГО «Бюро аналізу політики» планує провести відповідні навчання у Полтавській, Сумській, Харківській областях та місті Харків.

У межах проекту «Експертне співтовариство північно-східної України проти корупції у державних закупівлях» планується залучити групи громадян із активною громадською позицією для подальшого моніторингу та аналізу державних закупівель.

Перевага надаватиметься представникам аналітичних організацій, кафедр економіки вузів, що займаються подібними питаннями, представникам громадських рад при органах виконавчої влади, журналістам незалежних ЗМІ.

Протягом вересня – жовтня 2012 року (точні дати тренінгів будуть відомі після 1 вересня) у Полтавській, Харківській та Сумській областях для учасників проекту планується провести тренінги, на яких будуть розглядатись методики моніторингу державних закупівель.

Для участі у тренінгах треба заповнити анкету (у додатку) і надіслати її електронною поштою керівнику проекту до 10 години ранку 30 серпня 2012 року.

Контакти: Іван Бортнік, керівник проекту, [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.