bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг на тему співпраці ОГС та парламенту
25.07.2012

 

Вестмінстерський консорціум у співпраці з Лабораторією законодавчих ініціатив, Центром європейської інтеграції, Могилянською школою журналістики та Ресурсно-аналітичним центром «Суспільство і довкілля» оголошують конкурс для українських неурядових організацій на участь у тренінгу «Співпраця громадських організацій і парламенту».

Ми запрошуємо взяти участь у конкурсному відборі представників вітчизняної громадськості, що спеціалізуються на захисті прав людини, а також мають досвід та амбіції співпраці з Верховною Радою України. Кожна організація має бути представлена однією або двома особами (на розсуд відбіркової комісії). Тренінг відбудеться у м. Львові 18-20 вересня 2012 року. Витрати на проїзд, проживання та участь у тренінгу покриватимуться Вестмінстерською фундацією за демократію.

При відборі учасників пріоритет буде надано організаціям з Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Рівненської та Тернопільсткої областей, які відстоюють такі права людини як:

  • право на безпечне довкілля;
  • право на свободу слова та інформацію;
  • права дітей
  • або ж займаються питаннями протидії чи попередження дискримінації (крім гендерної) та політичних репресій.

Метою тренінгу є опанування українськими неурядовими організаціями знань, умінь і навичок, необхідних для підготовки доказової бази для Комітетів Верховної Ради України, презентації позиції громадськості перед Парламентом, а також забезпечення інформаційного супроводу діяльності. Учасники тренінгу матимуть можливість пройти курс навчання, а також апробувати набуті знання шляхом підготовки звітів для відповідних Комітетів Верховної Ради України під час комітетських чи парламентських слухань.

Тренінг триватиме 3 дні. Навчальна частина включатиме:

  • ознайомлення з формами та стратегіями роботи з Парламентом і парламентськими комітетами;
  • опанування практичних рекомендацій щодо роботи з Парламентом (збір доказів, підготовка звітів, презентація доказової бази);
  • вивчення українських і зарубіжних прикладів ефективної співпраці громадських організацій і парламентських комітетів;
  • ведення інформаційної кампанії громадськими організаціями;
  • випробування набутих знань під час інтерактивних завдань.

Для участі у конкурсі двом представникам організації, що бажає взяти участь у тренінгу, необхідно заповнити аплікаційні форми та надіслати їх на електронну адресу [email protected] до “5” вересня 2012 року; тема листа – Тренінг «Співпраця громадських організацій і Парламенту». 

Тренінг «Співпраця громадських організацій і парламенту» є частиною Програми посилення кадрової спроможності Апарату Верховної Ради України, який реалізують Вестмінстерський консорціум і українські партнери.

Контакти

Коментарі

Тимчук Тарас    4375 днів тому   #  

Судячи з того, що останнім часом відбувається в нашому парламенті, критерієм у відборі учасників має бути високий зріст і наявність КМС :). А якщо серйозно, то після відвідин різноманітних європейських семінарів, консультацій з ефективності, в мене постійно виникає питання: Де тут суспільна користь?. Деякі інтелектуали сучасності цілком серйозно вважають, що ми живемо у кріпосній соціалістичній державі (з таким собі модернізованим обличчям).
https://www.youtube.com/watch?v=k08qaOHcavw&feature=g-hist

Якщо це так, то й методи для трансформації суспільства мають бути адекватними. Передивився це відео повністю, і засумнівався в ефективності більшості інструментів, які використовують в своїй діяльності громадські організації.

Зоряно, переконайте мене, скептика, що на цей тренінг варто подаватись, а його результати тільки сприятимуть швидким суспільним змінам в Україні.

Чекатиму на відповідь

  •   Пiдписатися на новi
Зоряна Козак   4374 дні тому   #  

Тарасе, я намагаюсь не руйнувати світ людини, в якому їй комфортно перебувати, у т.ч., якщо це світ скептика. Ви, як людина, вільні у виборі подаватися чи ні на конкурс.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4373 дні тому   #  

Зоряно, дякую за коментар. Але відповіді на своє питання, я, на жаль, не отримав. Просто якщо подаватись на цей конкурс, то треба здійснити свідомий вибір. От намагаюсь дізнатись більше інформації, навіть якщо не для себе, то для тих, хто кому це може бути цікаво. Якби Ви продавали на ринку персики, а я до Вас підійшов і спитав звідки вони, а мені у такий спосіб відповіли, я б точно пішов до іншого продавця )

  •   Пiдписатися на новi
Зоряна Козак   4373 дні тому   #  

Тарасе, я ж не персики продаю і не на ринку знаходжуся. І абсолютно переносити правила бізнесу на діяльність громадського сектора, на мою думку, є поганою практикою. Такими темпами у нас не громадськість буде, а базар.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.