bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Набір волонтерів у фокус-групи «Волонтерство у соціальній роботі: рушійні сили людини»
13.07.2012

16 - 18 липня 2012 року відбудуться фокус-групи «Волонтерство у соціальній роботі: рушійні сили людини» для волонтерів. Це нагода висловити свою думку, зробити свій внесок у розвиток волонтерства. Останній день реєстрації - 15 липня 2012 року.

Фокус-групи проводяться з метою дослідження соціально-психологічних особливостей здійснення волонтерської діяльності, в основному фокусуючись на вивченні мотивів волонтерів. Висновки, які робить дослідник, використовуватимуться суто в наукових цілях та анонімно. Використання будь-якої інформації, яка може розкрити її авторство, здійснюється лише за попередньої згоди з учасником групи.

Практичні рекомендації (побажання) за результатами фокус-груп будуть запропоновані організаціям, які співпрацюють з волонтерами, для кращого розуміння керівниками та менеджерами потреб волонтерів, ефективного процесу створення комфортного психологічного клімату в колективі. За бажанням, результати фокус-груп можуть бути надіслані їх учасникам.

Обов’язкові вимоги до учасників фокус-груп:

  • наявність волонтерського досвіду в сфері соціальної роботи (в першу чергу, у напрямку «людина-людина») не менше 6-ти місяців
  • вік – від 17 до 25 років
  • перевага надається жінкам, але чоловіки теж запрошуються
  • освіта – гуманітарна (педагогіка, психологія, соціальна педагогіка чи психологія, соціальна робота)
  • рівень освіти – спеціальна освіта (технікум, коледж), студент, повна вища освіта
  • відсутність досвіду участі у фокус-групах мінімум як протягом останніх 6-ти місяців, а також відсутність знань щодо методології проведення фокус-груп
  • до однієї фокус-групи не допускаються люди, які близько знайомі між собою (друзі, родичі, колеги) або з модератором.

Такі вимоги до учасників групи забезпечують комфортні умови під час дискусій та максимальну достовірність результатів фокус-групи.

Фокус-групи проводяться на базі ВГЦ «Волонтер» в приміщенні Київського міського центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді

Дати фокус-груп:

  • Фокус-група №1 – 16 липня 2012 року з 10:00 до 14:00
  • Фокус-група №2 – 17 липня 2012 року з 10:00 до 14:00
  • Фокус-група №3 – 18 липня 2012 року з 10:00 до 14:00

Кількість учасників в одній-фокус групі – від 8-ми до 10-ти Тривалість однієї фокус групи – 3,5 - 4 години. Під час проведення фокус-груп буде проводитися аудіо та відео запис.

Модератор фокус-груп та дослідник – Вайнілович Наталія, викладач факультету соціології і права НТУУ «КПІ», тренер, арт-терапевт; досвід волонтерської роботи - більше 10-ти років.

Реєстрація на фокус-групи є обов’язковою. Одна людина може бути учасником лише однієї з заявлених фокус-груп! Участь у фокус-групах здійснюється на безкоштовній основі.

Реєстрація за телефоном: 098 228 12 28 Наталія, електронна пошта: [email protected] (обов’язково вказати ім’я, номер телефону та бажану дату фокус-групи).

Всі, хто зареєструвався, отримують поштою анкету та проходять усну співбесіду. Детальні подробиці всі бажаючі отримають після реєстрації.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.