bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар з підвищення юридичної грамотності педагогів
22.05.2012

30-31 травня у Донецьку відбудеться дводенний захід, спрямований підвищити юридичну грамотність педагогів у відношенні до своїх прав і обов’язків.

На що має право дитина в школі? Які права мають вчителі? Наші діти повинні зростати у повазі честі та гідності, вони наше достойне майбутнє. Вони мають право на індивідуальність, свободу висловлення своїх думок.

Все правильно, але з іншого боку, вчителі не захищені жодними правами, трапляється, що їх ображають, діти відверто грубіянять, не хочуть вчитися. І де закінчується свобода думки і починається погана поведінка? Шкільне життя часом повне самих непередбачуваних і складних ситуацій. І коли між учнем та педагогом виникають які-небудь проблеми і конфлікти, повстає питання «Що робити і як бути, щоб захистити права дитини або вчителя у школі?».

Для того, щоб підвищити юридичну грамотність педагогів у відношенні до своїх прав і обов’язків і створити платформу для якісного правового навчання підростаючого покоління, у Донецькій області був впроваджений проект «Педагоги мають знати, як правам навчати».

Учасники проекту, вчителі, психологи та методисти навчальних закладів області та міста Донецьк, приймають активну участь у заходах проекту, а саме у дистанційному правовому курсі, тренінгах, проводять заняття серед своїх колег.

Наступний етап проекту це практична підготовка педагогів до правової освіти у школах.

30-31 травня у Донецьку відбудеться дводенний захід, який складатиметься з правового квесту та семінару по розробці соціальних проектів. Спершу вчителі приймуть участь у пригодницькій грі, яка складається з конкурсів, ребусів, кросвордів, вікторин, об’єднаних правовою тематикою.

Цей захід допоможе закріпити знання одержані дистанційно та підвищити інтерес вчителів до подальшої роботи у сфері правової освіти у школах.

Під час другого дня учасники Проекту підведуть підсумки своєї роботи та діяльності проекту, поділяться досвідом, навчаться розробляти соціальні проекти у співпраці з громадськими організаціями та спланують подальші дії щодо впровадження правової освіти серед своїх колег у закладах Донецької та інших областей України.

Проект «Педагоги мають знати, як правам навчати», здійснюється громадською організацією «Центр європейської співпраці» за підтримки Освітньої програми Міжнародного фонду “Відродження”.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.