bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вчителів права Рівненщини запрошують до участі в другій «Школі права»
24.04.2012

Рівненська обласна громадська організація “Комітет виборців України” оголошує конкурс на участь у другій Школі права, яку підтримує Міжнародний фонд "Відродження".

Метою проведення конкурсу є підвищення правової обізнаності вчителів правознавства сільських і селищних шкіл та секретарів сільських рад, надання їм практичних навиків правозахисту, а також допомоги в подальшому поширенні отриманих правових знань, умінь та навичок шляхом відкриття в запропонованих учасниками другої «Школи права» громадах Центрів правового інформування і консультацій для подальшого безоплатного поширення правової інформації серед громадськості.

Для цього на конкурсних основах буде відібрано орієнтовно 8 учасників - вчителів права сільських і селищних шкіл та секретарів сільських рад, які зацікавлені в участі «Школі права» та подальшому поширенні правових знань серед мешканців громади на безоплатних засадах.

Під час другої «Школи права» учасники:

  • будуть ознайомлені з правовим регулюванням трудових, земельних, житлових, спадкових та майнових прав громадян, особливостями їх захисту, правилами оформлення започаткування громадянами власної справи, загальними питаннями звернення до судів у порядку цивільного й адміністративного судочинства, шляхами самозахисту у випадках притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності;
  • розглядатимуть різні життєві ситуації і за допомогою доступу до баз законодавства, правової літератури спільно із юристами-практиками намагатимуться знаходити відповіді на питання;
  • отримають практичні навики підготовки процесуальних документів для звернення до судів та органів влади тощо.

Після завершення Школи не менш як трьом активним її учасникам, які виявлять бажання в подальшому проводити консультативну роботу серед громадян та зможуть підтвердити підтримку в безоплатному наданні приміщення (кімнати, частини кімнати тощо) для роботи Центру правового інформування і консультацій з боку органу місцевого самоврядування, бібліотеки, будинку культури, школи тощо, організація допоможе створити такі Центри та забезпечити їх необхідною правовою і довідковою літературою.

Друга «Школа права» буде проходити у форматі двох сесій по 3 дні кожна орієнтовно наприкінці травня – на початку червня 2012 року. Про уточнену дату та місце проведення учасники будуть повідомлені додатково. Участь у Школі є безоплатною. Відібрані учасники забезпечуватимуться проживанням, харчуванням, проїздом, необхідною методичною літературою та матеріалами за рахунок організації.

Для участі в конкурсі потрібно подати:

  • коротку автобіографію претендента;
  • короткий мотиваційний лист-пропозицію у довільній формі із зазначенням такої інформації: чому учасник зацікавлений в участі у конкурсі; де учасник пропонує створити Центр правового інформування і консультацій; як учасник бачить організацію роботи Центру з громадянами (орієнтовно до 1 сторінки А4);
  • рекомендаційний лист щодо участі в школі від управління освіти, школи, сільської ради тощо (за можливістю);
  • лист-погодження сільської ради, бібліотеки, школи, будинку культури тощо про готовність безоплатно надати приміщення (частину приміщення) для Центру правового інформування і консультацій громадян (за можливості).

Зацікавленим особам потрібно подати зазначені документи в будь-який зручний спосіб (поштою, електронною поштою, факсом або принести в офіс організації) не пізніше 23 травня 2012 року.

Контакти організації:

Для листів: а/с 80, Рівне-28, 33028. Факс: (0362) 26-39-43. e-mail: [email protected]

Адреса офісу: м. Рівне, вул. Короленка, 6, офіси 4-5.

У разі необхідності додаткову інформацію можна отримати за телефонами: (0362) 26-39-43, (050) 375-99-23, (067) 673-59-02. Контактні особи: Ірина Шахідзе, Микола Глотов, Святослав Дубов.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.