bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма підготовки освітян для роботи в громадах Вінницької та Полтавської областей
23.04.2012

У постійному намаганні забезпечити різноманітні мережі фізичних осіб та організацій вміннями, знаннями та світоглядом, аби вони могли відігравати стратегічну роль у формуванні у своїх країнах належної реакції на проблему раку молочної залози, Глобальна ініціатива з обізнаності щодо раку молочної залози («Глобальна ініціатива») Фонду ім. Комен (Susan G. Komen for the Cure®) рада поділитися Програмою підготовки освітян для роботи в громадах («СЕР»).

Головною метою цієї програми є покращення результатів зменшення ризиків захворіти на рак молочної залози в усьому світі. Це означає надання допомоги жінкам у справі зміни поведінки, щоб підвищити рівень скринінгу і знизити рівень смертності від раку молочної залози.

Координатори програм боротьби з раком молочної залози, їх групи та партнери можуть зробити істотний внесок у досягнення цієї мети шляхом вдосконалення своїх навичок в галузі розробки програм, які допомагають жінкам вдатися до позитивної поведінки для раннього виявлення і лікування раку молочної залози.

Ми запрошуємо Вас взяти участь у п’ятиденному тренінгу і одноденному стажуванні за Програмою підготовки просвітян для роботи в громадах. Цей тренінг і стажування допоможуть учасникам зрозуміти основи раку молочної залози і забезпечать поетапним програмним посібником, який координатори зможуть використовувати відповідно до їхніх конкретних потреб в міру того, як вони розробляють, впроваджують, оцінюють і продовжують удосконалювати свої програми.

Тренінг навчить координаторів програм використовувати Посібник CEP для розробки ефективних програм (включаючи такі моменти, як основи зміни поведінки, аналіз бар’єрів, розробка плану дій для боротьби з раком молочної залози і створення плану моніторингу та оцінки).

Ми просимо, щоб координатори програм також визначили тренера, який зможе бути присутнім в перші два дні роботи п’ятиденного тренінгу. В перші два дні тренінгу основна увага буде приділена основним відомостям про рак молочної залози і способам фасилітації занять із самообізнаності щодо стану молочної залози з допомогою різних методів навчання.

Учасники

Програма підготовки просвітян для роботи в громадах призначена для двох груп людей: координаторів програм і фасилітаторів.

Координатори програм – особи, які будуть розробляти програми боротьби з раком молочної залози, керувати ними, проводити їх моніторинг та оцінку. Ці люди можуть представляти широкий спектр кваліфікацій, професій і спеціальностей, в тому числі лідерів громад, соціальних працівників, співробітників місцевих НУО, працівників системи охорони здоров’я, медичних працівників, людей, що перенесли рак грудей, тих, хто співпереживав їм, та інших. Для отримання додаткової інформації щодо вимог до участі зверніться до «Критеріїв відбору».

Фасилітатори/тренери – особи, які будуть:

  1. Проводити в громаді заняття із самообізнаності щодо стану молочної залози з метою поширення точної і стандартизованої інформації про рак молочної залози; та
  2. Навчати інших фасилітаторів проведенню занять із самообізнаності щодо стану молочної залози.

Очікування від учасників

Від Координаторів очікується:

  • участь у П’ятиденному семінарі-тренінгу з СЕР (ми закликаємо координаторів програм взяти участь у 2-му дні тренінгу, на додаток до участі в інших чотирьох днях, який присвячений методам фасилітації, щоб спостерігати за підготовкою фасилітаторів);
  • участь в одноденному стажуванні;
  • ознайомлення з Посібником СЕР (або відповідними розділами Посібника) до початку тренінгу;
  • участь у поточній діяльності мережі Глобальної ініціативи кожного разу, коли це можливо;
  • обмін з Менеджером програми «Глобальна ініціатива», Головним тренером та іншими зацікавленими особами будь-якими результатами або досвідом реалізації, отриманими під час проведення аналізу бар’єрів у цільових громадах, та включати навички, отримані на семінарі, в нові або існуючі програми боротьби з раком молочної залози.

Від Фасилітаторів/тренерів очікується:

  • навчання інших фасилітаторів проведенню у своїх громадах занять із самообізнаності щодо стану молочної залози;
  • проведення у своїх громадах заняття із самообізнаності щодо стану молочної залози в межах стратегії з підвищення обізнаності;
  • ознайомлення з відповідними розділами Посібника до початку тренінгу;
  • участь у поточній діяльності мережі Глобальної ініціативи кожного разу, коли це можливо;
  • обмін з Менеджером програми «Глобальна ініціатива», Головним тренером та іншими зацікавленими особами будь-якими результатами або досвідом реалізації, отриманими під час проведення у цільових громадах занять із самообізнаності щодо стану молочної залози.

Критерії відбору Організації/індивідуальні учасники відбираються на основі наступних критеріїв:

  • Зобов’язання брати участь у всіх програмних заходах, перелічених вище;
  • Зацікавленість у застосуванні того, що вони вивчать, з метою зміцнення своїх програм боротьби з раком молочної залози;
  • Наявність письмового підтвердження від організації/керівника учасника щодо участі у даній програмі (див. розділ D нижче).

Інструкції щодо заповнення заявки

  1. Заповніть, будь ласка, заявку на участь у тренінгу Глобальної ініціативи та поверніть її Менеджеру програми за електронною адресою [email protected] Заявки повинні бути отримані до 30 квітня.
  2. Будь ласка, надайте відповіді на всі запитання.
  3. Незаповнені заявки розглядатись НЕ будуть.

Довідки за телефоном (+380 44) 568-53-89 Контактна особа - Ірина Стратій

 

Контакти

  • Ірина Стратій
  • Український Жіночий Фонд
  • [email protected]
  • (+380 44) 568-53-89

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.