bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школа з моніторингу та оцінки: оцінка проектів та програм
24.04.2012

Міжнародні щорічні конференції, проведені ТЦК у партнерстві з Міжнародною мережею оцінки програм (IPEN), показали, що в Україні не вистачає заходів, під час яких спеціалісти з оцінки могли б обмінюватись досвідом та інформацією в сфері оцінки, навчатись новим підходам та технологіям з моніторингу та оцінки.

Тому ТЦК заснував Школу з моніторингу та оцінки.

Мета Школи з моніторингу та оцінки: підготовка місцевих спеціалістів з оцінки та підвищення професійного рівня спеціалістів-практиків.

Формат Школи передбачає три модулі:

  • Модуль 1: оцінка проектів та програм;
  • Модуль 2: оцінка організаційного розвитку;
  • Модуль 3: оцінка державних та муніципальних програм. Школа з моніторингу та оцінки.

Перший модуль. Оцінка проектів та програм відбудеться у м. Київ.

Дати проведення триденного навчання буде уточнено після формування групи учасників та названо не пізніше 1 серпня 2012 року.

Під час триденного навчання будуть розглянуті наступні основні теми:

  • Поняття та роль моніторингу та оцінки;
  • Схожість та відмінність моніторингу та оцінки;
  • Етапи проведення моніторингу та оцінки: планування, проведення, аналіз результатів та підготовка звіту, презентація результатів;
  • Розробка системи моніторингу проекту;
  • Розробка технічного завдання на проведення оцінки проекту;
  • Етичні засади проведення моніторингу та оцінки.

Школа розрахована на тих учасників, які хотіли б дізнатись більше про моніторинг та оцінку програм.

Очікувані результати Школи: По завершенню тренінгу слухачі покращать знання та отримають практичні навички в розробці системи моніторингу проекту та підготовці технічного завдання на проведення оцінки проектів.

Умови навчання в Школі з оцінки

Пройти навчання в Школі можуть усі охочі, хто надішле анкету-заявку встановленого зразку до 31 липня 2012 року в ТЦК на адресу менеджера проектів ТЦК Анастасії Гернеги ([email protected]).

До участі у Школі запрошуватимуться ті, хто вніс добровільну пожертву на статутну діяльність ТЦК у розмірі не менше 1500 грн.

Школа з моніторингу та оцінки не є комерційним проектом і проводиться виключно на кошти добровільних пожертв самих учасників.

Творчий центр ТЦК забезпечує учасників Школи відповідними навчальними матеріалами, канцелярським та технічним обладнанням, харчуванням під час кава-пауз, інформацією про варіанти пошуку місця проживання та харчування.

Всі інші витрати учасники покривають самостійно. Після успішного завершення навчання, кожен учасник отримає сертифікат. Можливості для отримання фінансової допомоги для навчання в Школі з моніторингу та оцінки.

Якщо, Ви є активістом чи працівником української організації громадянського суспільства, то скористайтеся можливостями отримати ваучер Програми UNITER. За допомогою такого ваучеру можна «придбати» відповідні послуги.

Детальну інформацію можна отримати на порталі «Розвиток ОГС». 

Для отримання додаткової інформації з питань навчання в Школі з моніторингу та оцінки звертайтеся до менеджера проектів ТЦК Анастасії Гернеги: телефон 044 574 6411, [email protected].

Відгуки учасників попередніх Шкіл з моніторингу та оцінки:

«Дуже корисний тренінг, який змусив мене передивитись своє ставлення до моніторингу і оцінки в цілому, а також, передивитись своє ставлення до цього інструменту у своїх проектах». (Галина К.)

«Гарно розклалось все в деталях та склалась чітка система та ясність процесу». (Ірина К.)

«Завдяки домашньому завданню, я на практиці відчула себе у ролі людини, яка складає технічне завдання на проведення оцінки, а також у ролі людини, яка готує пропозицію на реалізацію цього технічного завдання». (Лілія О.)

«Тепер буде переглянуто систему моніторингу та оцінки моєї організації». (Ілля Я.)

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.